19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українці ризикують втратити можливість безготівкового розрахунку: "Повертаємося в 90-ті"
Українці ризикують втратити можливість безготівкового розрахунку: "Повертаємося в 90-ті"

Українці ризикують втратити можливість безготівкового розрахунку: "Повертаємося в 90-ті"

Українці регулярно скаржаться на встановлені банками комісії на послуги. Чому ми маємо сплачувати комісію та як банки збираються піти назустріч українцям, розповіла представниця Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.

Експертка Олена Коробкова пояснює, що всі послуги, які надають банки, потребують витрат. Українці звикли користуватися картками, оплачувати покупки в магазинах чи Інтернеті, отримувати кешбек чи безвідсоткові позики на картку. Однак, як підкреслює пані Олена, ми рідко задумуємося про те, що всі ці послуги потребують витрат банку.

Законодавче врегулювання комісій банків

Банки просять президента Володимира Зеленського конструктивно вирішити питання із комісіями еквайринг та інтерчейндж. За словами Коробкової, українці ризикують повернутися в 90-ті роки з їхніми готівковими розрахунками.

Експертка намалювала картинку, коли кожного разу, не маючи готівки, доведеться гарячково шукати банкомат .

«Наразі в нас є ризик усі ці «бонуси» втратити. І повернутися до «готівкових» 90-х. Зі старою проблемою «а де тут банкомат поблизу, бо треба зняти гроші». Між іншим, із картки, яку, ймовірно, вам видаватимуть платно», - пише Коробкова в мережі Фейсбук.

Сashless-економіка в Україні може значно уповільнитися через врегулювання комісій на законодавчому рівні, переконана експертка. Тому безготівкові розрахунки в країні можуть почати масово згортатися.

Стрічка новин України та світу, новини економіки та фінансів у нашому Viber

Що пропонують банки

Українські банки виступають за покрокові дії щодо зменшення комісії для своїх користувачів. Так, пропонується ухвалити меморандум, згідно з яким зменшувати комісію банки почнуть із липня 2021 року.

«Пропонується, що з липня 2021 року її розмір [комісії] не перевищуватиме 1.20%, з липня 2022 – 1.00%, а з 2023 року – 0.90%.

Ми – за розумний, покроковий підхід, що відповідає українським реаліям», - пише Олена Коробкова.

Це – банківська картка, якою ви звикли користуватися. Така ж, імовірно, є у вас «у телефоні». Зручно, швидко, сучасно,...

Опубликовано Елена Коробкова Среда, 7 апреля 2021 г.

Всі новини України та світу, новини суспільства в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що у Приватбанку анонсували зміни правил використання послуг і цін з 1 квітня.

Також портал MY.UA писав, що Ощадбанк довів клієнта до відчаю.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны