У Міненерго спростували чутки про відставку Вітренка: в.о. міністра повернувся в Україну
У Міненерго спростували чутки про відставку Вітренка: в.о. міністра повернувся в Україну

У Міненерго спростували чутки про відставку Вітренка: в.о. міністра повернувся в Україну

У Міністерстві енергетики України спростували чутки щодо звільнення виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка.

У низці ЗМІ поширювалася інформація про те, що Вітренко написав заяву про звільнення. Однак, як заявили, у Міністерстві, Юрій Вітренко не звільнявся, а був у відрядженні в Катарі. 8 квітня він повернувся з відрядження до своїх обов’язків в Україні.

Коментар Юрія Вітренка

Сам очільник Міненерго прокоментував ситуацію, підкресливши, що всі чутки про нарікання влади на роботу Міністерства мають маніпулятивний характер. Вітренко наголосив, що на займаній посаді він докладає максимальних зусиль для того, щоб Україна боролася із зовнішніми загрозами.

Крім цього, виконувач обов’язків міністра анонсував закордонну поїздку української делегації, яка планується найближчими днями в рамках закордонного візиту Президента України Володимира Зеленського.

Сьогодні Юрій Вітренко повернувся до виконання обов‘язків Міністра енергетики після відрядження в Катар. В.о. Міністра...

Опубликовано Міністерство енергетики України Среда, 7 апреля 2021 г.

Стрічка новин України та світу, політичні новини в нашому Viber

Перемовини з Катаром

Україна досягнула домовленостей із Катаром з енергетичних питань. Президент України Володимир Зеленський та Емір Катару Тамім бін Хамад Аль Тані підписали кілька двосторонніх документів щодо співпраці держав. Головним документом став Меморандум про взаєморозуміння у галузі енергетики між Qatar Petroleum  та Міністерством енергетики України.

Як повідомляють у пресслужбі президента, відтепер після перемовин із Катаром в Україну надійдуть мільярдні інвестиції. Візит президента у відомстві назвали дуже успішним. Нагадаємо, що увага Зеленського до Близького Сходу спостерігається вже не в перше. Також він здійснив поїздку в Об’єднані Арабські Емірати.

Після підписання документів главами держав Юрій Вітренко залишився в Досі – столиці Катару – для вирішення деяких робочих питань. 7 квітня очільник Міненерго повернувся в Україні.

Всі новини України та світу, новини економіки в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Зеленський похвалився досягненнями в Катарі.

Також портал MY.UA писав, що Вітренко заробив у "Нафтогазі" космічні суми.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом