Франція не вакцинуватиме другою дозою AstraZeneca. Буде Pfizer або Moderna
Франція не вакцинуватиме другою дозою AstraZeneca. Буде Pfizer або Moderna

Франція не вакцинуватиме другою дозою AstraZeneca. Буде Pfizer або Moderna

Фахівці впевнені, що комбінувати різні вакцини не тільки безпечно, але й більш ефективно
Фото з відкритих джерел

За оцінка експертів, мова про 533 тисячі пацієнтів, більша частина яких – медичні працівники

Франція не буде вводити другу дозу вакцини AstraZeneca особам молодше 55 років, які отримали її в першій дозі. Рішення ухвалали на тлі дискусій про побічні ефекти, пише RFI.

Повідомляється, що для вакцинації другою дозою будуть використовувати препарати Pfizer або Moderna. При цьому фахівці Вищої ради з охорони здоров’я (HAS) впевнені, що комбінувати різні вакцини не тільки безпечно, але й більш ефективно.

«Це дає більшу імунну реакцію, ніж при використанні однієї й тієї ж вакцини двічі», – зазначили в HAS.

За оцінка експертів, мова про 533 тисячі пацієнтів, більша частина яких – медичні працівники.

Нагадаємо, в Європейському агентстві з лікарських засобів (EMA) днями знайшли зв'язок між вакциною AstraZeneca й тромбозами.

У Консультативній групі з безпеки вакцин Всесвітньої організації охорони здоров'я заявили, що зв'язок між вакциною проти Covid-19 виробництва AstraZeneca та випадками тромбозів вважається «ймовірним, але не підтвердженим».

Раніше британський Об'єднаний комітет по вакцинації та імунізації (JCVI) висловив побоювання з приводу безпеки застосування препарату AstraZeneca для людей у віці до 30 років. Він заявив, що дорослим у віці до 30 років без яких-небудь супутніх захворювань краще пропонувати альтернативу вакцині AstraZeneca там, де це можливо, через повідомлення про рідкісний побічний ефект – тромбоз головного мозку.

Італія вводить вікові обмеження на щеплення вакциною AstraZeneca. Австралія і Мексика не будуть вводити вікові обмеження для AstraZeneca

Источник материала
Поделиться сюжетом