5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський ініціював переговори з Путіним по Донбасу
Зеленський ініціював переговори з Путіним по Донбасу

Зеленський ініціював переговори з Путіним по Донбасу

Від Президента України Володимира Зеленського надійшов запит на проведення переговорів з головою Російської Федерації Володимиром Путіним для того, щоб обговорити ескалацію військових дій у східній частині України.

Про це в понеділок, 12-го квітня, написали у виданні Reuters зі слів прес-секретаря українського президента Юлії Мендель.

Повідомлення Мендель для видання Reuters

Юлія Мендель розповіла про те, що від адміністрації українського президента було направлено прохання про переговори з Володимиром Путіним, але відповідного звернення, за її словами, поки що не було, що в ОП не хочуть вважати відмовою від розмови.

Всі новини України, новини зі Сходу - у нашому Telegram!

Мендель нагадала про те, що Росією зосереджено понад 4 десятків тисяч військових на Сході українського кордону та стільки ж - на адмінкордоні з АР Крим.

Прес-секретар президента також зазначила, що Володимир Зеленський готується вирушити до столиці Франції - Парижа - для початку переговорного процесу про нарощування військ РФ і активацію конфліктної ситуації на території Донбасу.

Додаткові відомості

Згідно з інформацією радника делегації України в ТКГ і голови ОП Олексія Арестовича, у Володимира Зеленського була спроба розмови з Володимиром Путіним після того, як загинуло четверо військовослужбовців у східній частині України 26-го березня 2021-го року.

Новини політики України і світу - в нашому Viber!

Раніше від Росії надійшла відмова на прийняття участі в засіданні ОБСЄ, яке ініціювала українська сторона. Після цього, представники Франції та Німеччини заявили про свою підтримку України і про занепокоєння щодо такого рішення Росії.

Також відомо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель спільно з президентом Франції Еммануелем Макроном звернулися із закликом до президента Росії Володимира Путіна до зустрічі в "нормандському форматі".

Раніше портал новин MY.UA повідомляв про те, що в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації попередили Україну про наслідки вступу в Північноатлантичний альянс (НАТО).

Також ми писали про те, що в Росії відмовилися від повернення до режиму "тиші".

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом