У Кривому Розі засудили пенсіонера, який погрожував підірвати квартиру батьків Зеленського
У Кривому Розі засудили пенсіонера, який погрожував підірвати квартиру батьків Зеленського

У Кривому Розі засудили пенсіонера, який погрожував підірвати квартиру батьків Зеленського

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Дзержинський районний суд Кривого Рогу Дніпропетровської області засудив чоловіка, який погрожував підірвати квартиру батьків Президента України Володимира Зеленського до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки. Про це УНН повідомляє з посиланням на ухвалу суду.

Цитата:

"Затвердити угоду про визнання винуватості від 23.03.2021 року у даному кримінальному провадженні між обвинуваченим та прокурором Ганським В.В. Визнати (пенсіонера - ред.) винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.259 КК України та призначити визначене угодою покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки", - йдеться в ухвалі суду.

Деталі

Також суд ухвалив на підставі ст.75 КК України звільнити засудженого від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком у 2 (два) роки, якщо він протягом вказаного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.

Окрім того, суд вирішив стягнути з засудженого на користь держави судові витрати, пов'язані з залученням експерта для проведення судових експертиз у сумі 3922 грн. 80 коп.

Що було раніше

В лютому цього року в Кривому Розі 59-річний непрацюючий місцевий житель погрожував підірвати квартиру батьків Президента України Володимира Зеленського.

Пенсіонер погрожував підірвати квартиру через маленький розмір пенсії.

Доповнення

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що в Україні майже 60% пенсіонерів отримують пенсію до трьох тисяч гривень.

Пенсійний фонд вже з початку цього року "дотаційний". Як дослідили аналітики, ПФУ вже у січні недорахувався надходжень від ЄСВ, тому був змушений знову брати позички в Держказначейства для фінансування незапланованого дефіциту, і більше, аніж може повернути. Так, у першому місяці року ПФ не повернув Держказначейству 3 млрд грн позики.

Фінансова самодостатність Пенсійного фонду в 2021 році, вказують аналітики, залежатиме від якості його бюджету. Та від того, коли буде ухвалено рішення про чергову індексацію пенсій у 2021 році. Чим раніше відбудеться індексація, тим більшими, як зауважується, будуть ризики зростання “діри” в бюджеті Фонду.

Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду 17 лютого. З держбюджету до ПФУ передбачено спрямування 195,3 млрд грн.

До слова, у проекті бюджету на 2020 рік уряд планував витратити на покриття дефіциту Пенсійного фонду і виплату пенсій менше - 172,57 мільярда гривень. Однак, у 2020 році на тлі початку пандемії до бюджету вносилися зміни, і ці видатки сягнули 202,28 млрд грн.

І навіть при таких цифрах дефіцит Пенсійного фонду торік сягнув 13 млрд грн.

Теги по теме
Владимир Зеленский Суд Президент Кривой Рог Днепр и Днепропетровщина
Источник материала
loader
loader