Макрон найближчим часом обговорить з Путіним українське питання
Макрон найближчим часом обговорить з Путіним українське питання

Макрон найближчим часом обговорить з Путіним українське питання

У Єлисейському палаці повідомили, що під час зустрічі президента Франції Еммануеля Макрона із українським президентом Володимиром Зеленським ними було зазначено, що висновки Паризького саміту, який відбувся 9 грудня 2019 року, залишаються повністю актуальними і вимагають від Росії взаємодії з Україною для сприяння їхньої реалізації. І тому президент Макрон найближчим часом обговорить це з президентом Путіним. 

Так значиться на сайті палацу після зустрічі президентів.  

Разом із тим відзначили, що Макрон під час переговорів із Зеленським підтвердив прихильність Франції "єдності і суверенітету України" і висловив рішучість повністю дотримуватися мінських домовленостей і знайти "міцне політичне рішення конфлікту". "Президент республіки і президент Зеленський також обмінялися думками з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в рамках відеоконференції", - додається в повідомлені.

Нагадаємо, що вчора в Парижі відбулася зустріч президента Володимира Зеленського та лідера Франції Еммануеля Макрона. Також до переговорів по відеозв'язку підключилася канцлер Німеччини Ангела Меркель. Сторони обговорювали загострення конфлікту в Україні.

За підсумками переговорів Зеленский, Макрон і Меркель закликали Росію відвести війська від кордону України і Криму.

Автор:
Надія Роман
Источник материала
loader
loader