"Слуги народу" звернулися до Зеленського через агресію РФ: потрібна мобілізація
"Слуги народу" звернулися до Зеленського через агресію РФ: потрібна мобілізація

"Слуги народу" звернулися до Зеленського через агресію РФ: потрібна мобілізація

Народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Богуцька опублікувала спільне звернення представників її політсили з приводу застосування РФ агресивних дій по відношенню до України.

Текст відповідного Документа політик опублікувала на своїй сторінці в Facebook.

Детальніше про загальну заяву народних депутатів партії "Слуга народу"

Згідно з повідомленням, розміщеним Богуцькою, "слуги народу" вважають, що як професіонали та патріоти зобов'язані повідомити свою точку зору на створену РФ напругу біля українського держкордону.

Також нардепи заявили про повну підтримку Президента України в пошуку дипломатичних рішень і реалістичного способу забезпечення миру з поверненням окупованої території, а також подякували міжнародним посередникам за те, що вони підтримують миролюбні устремління України.

Згідно з текстом заяви, історія українсько-російських взаємин, особливо протягом останніх семи років не залишає Україні вибору, крім сприйняття дій РФ як реального приготування до війни з нашою державою.

Як бачать вихід із ситуації "слуги народу"

У заяві нардепи закликали представників української влади до активізації діяльності з підготовки держави до оборони.

Для цього "слуги народу" пропонують терміново зібрати представників парламенту для засідання за участю Президента України, Кабміну, топ-керівників спеціальних служб, щоб обговорити заходи для зміцнення безпеки та оборонного сектору України у зв'язку з військовими приготуваннями Росії і застосуванням погроз з її боку.

Читайте актуальні новини політики на нашому каналі в Twitter і приєднуйтесь до нас у Flipboard!

Зокрема, нардепи закликали Володимира Зеленського до:

  • розриву дипломатичних відносин з РФ;
  • внесення для розгляду парламенту проекту Закону України "Про територіальну оборону";
  • заклик українців з "резерву" в ЗСУ і завчасного початку проведення заходів по мобілізації;
  • невідкладного звернення до кожного з урядів країн-підписантів Меморандуму про гарантії безпеки після відмови України від ядерної зброї;
  • звернення до партнерів у Великобританії і США з проханням тимчасово направити військових в Україну, що стане стримуючим фактором для Росії від агресивних проявів;
  • посилаючись на пункт у статті 3 Закону України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України" перейти до невідкладного висновку і направлення для ратифікації у Верховній Раді України міжнародних угод з іноземними партнерами для спрощення процедури прибуття в Україну їх військових контингентів.

Раніше сайт новин MY.UA також розповідав про те, що в США заявили про готовність надати підтримку Україні, якщо Росія перейде до ескалації військових дій.

Також ми повідомляли, що Росія пропонує заборонити Збройним силам України відкривати вогонь без узгодження.

Раді бачити Вас на наших каналах в Telegram і Viber!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом