Співвласниця харківської компанії Лариса Дукер звернулася до влади з вимогою зупинити рейдерське захоплення
Співвласниця харківської компанії Лариса Дукер звернулася до влади з вимогою зупинити рейдерське захоплення

Співвласниця харківської компанії Лариса Дукер звернулася до влади з вимогою зупинити рейдерське захоплення

Співвласниця фірми "Харків-Москва" Дукер публічно звернулася до Генпрокуратури та СБУ з вимогою зупинити рейдерське захоплення, з яким її сім'я бореться протягом двох років, передають "Українські Новини".

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

Співвласниця фірми "Харків-Москва" Дукер публічно звернулася до Генпрокуратури та СБУ з вимогою зупинити рейдерське захоплення, з яким її сім'я бореться протягом двох років.

Фінансовий директор та співвласник фірми "Харків-Москва" Лариса Дукер, публічно звернулася до Генеральної прокуратури, Служби Безпеки України та до Президента України Володимира Зеленського з вимогою зупинити рейдерське захоплення, з яким її сім'я бореться протягом двох років.

Про це вона повідомила під час брифінгу в прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини".

"Боротьба незакінчена й досі, я борюся з цим усім. Я зверталася двічі до Генпрокуратури, СБУ, міністра внутрішніх справ, я писала Президенту, я писала прем'єр-міністру, я просила захисту, але, на жаль, захисту я так і не отримала ... Я просто звертаюся до правоохоронців, до всіх, захистіть бізнес", - сказала Дукер.

Також вона зазначила, що найстрашніше з усього того, що відбувалося це те, що арешт накладено на все, навіть на будинок, в якому проживає Лариса Дукер з дітьми й онуками.

Син Лариси Дукер, бізнес-партнер Олександра Дукера(нині покійний), В'ячеслав Бухенко повідомив, що в 2019 році Владислав Дрегер вийшов на зв'язок з Олександром і Ларисою Дукерами з пропозицією продати йому пакет акцій АТ "Харків-ПАС", яким володіла фірма Дукерів "Харків-Москва".

Кілька місяців затягуючи угоду, він підготував шахрайську схему з підробленими документами, завдяки яким у жовтні 2019 року перереєстрував на себе компанії.

"Ця людина із Донецька, в юні роки входив до бандитського угруповання "17 ділянка", причому в інтернеті він цим пишається і каже, що дуже великий досвід там нажив, через якийсь час він потрапив до СІЗО і три роки пробув там, і теж попався на рейдерському захопленні, і суми там були великі, якщо я не помиляюся, на 33 млн гривень обдурив людей", - повідомив Бухенко.

"Автобуси Владислава Дрегера курсували на непідконтрольній території з 2014 року, тобто за це він платив бойовикам податки. За інформацією численних засобів масової інформації, він пов'язаний з Олександром Ходаковським, одним з ватажків ДНР", - додав він.

Крім цього він звернувся з проханням до СБУ звернути увагу на Владислава Дрегера і все ж почати боротися з рейдерством.

Адвокат, представник компанії Іван Садовський зазначив, що в Дніпрі 8 квітня суд виніс рішення, яким визнав один з кредиторських договорів недійсним.

"Самостійно протягом 2-х років ми не можемо домогтися того, щоб дані особи, які винні в наступних злочинах, а саме - незаконному втручанні в господарську діяльність та у захопленні цих підприємств, понесли передбачену законом відповідальність", - повідомив Садовський.

Також він зазначив важливість того, щоб у відношенні винних склали обвинувальний акт та передали справу до суду.

Як повідомляли Українськi Новини, "Харків-Москва" є першою українською компанією, яка залучила іноземні інвестиції з США та Ізраїлю в 1993 році.

Тривають протистояння в господарських та окружних судах Києва, Харкова і Дніпра, сім'я перемагає в судах, але зіткнулася з постійним затягуванням справи з боку рейдерів.

Завтра і післязавтра відбудуться судові засідання в Київському господарському та апеляційному судах, де рейдери намагаються визнати дійсним підроблене рішення неіснуючого шотландського арбітражу.


Источник материала
Поделиться сюжетом