Через непрофесійність лікаря столичної приватної клініки жінка втратила матку
Через непрофесійність лікаря столичної приватної клініки жінка втратила матку

Через непрофесійність лікаря столичної приватної клініки жінка втратила матку

Повідомлено про підозру лікарю-акушер-гінекологу приватної клініки

Фото з відкритих джерел

Гінекологу повідомлено про підозру у неналежному виконанні своїх професійних обов'язків

Столичні правоохоронці повідомили про підозру лікарю-акушер-гінекологу приватної клініки за фактом неналежного виконання професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для пацієнта (ч. 1 ст. 140 КК України). Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

В ході досудового розслідування встановлено, що 6 серпня 2019 року жінку, яка перебувала на 41 тижні вагітності, госпіталізовано до приватної клініки.

Під час проведення операції лікарем-акушер-гінекологом порушено техніку операції «Кесарів розтин» та допущено дефект, що призвело до післяопераційних ускладнень і як наслідок видалення матки.

Наразі лікарю-акушер-гінекологу повідомлено про підозру у неналежному виконанні своїх професійних обов'язків внаслідок несумлінного ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки для пацієнта у вигляді втрати органу та як наслідок втрати репродуктивної здатності.

Санкція статті передбачає позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 2 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, раніше столичні слідчі повідомили про підозру стоматологу, внаслідок дій якого померла 48-річна пацієнтка. За даними слідчих, стоматолог зробив пацієнтці три ін’єкції препарату для місцевої анестезії. Однак через деякий час пацієнтка втратила свідомість та в неї почалися судоми. Також встановлено, що замість введення необхідних медичних препаратів, лікар розпочав проведення серцево-легеневої реанімації та штучне дихання, які провів із порушенням клінічного протоколу та стандартів надання медичної допомоги.

У серпні 2018 року до Подільського управління поліції надійшла інформація про смерть жінки у приміщенні стоматологічного центру на вулиці Воздвиженській.

Источник материала
loader
loader