Кирило Тимошенко анонсував розвиток туризму і новий етап в історії Чорнобиля
Кирило Тимошенко анонсував розвиток туризму і новий етап в історії Чорнобиля

Кирило Тимошенко анонсував розвиток туризму і новий етап в історії Чорнобиля

Про це після передвідкриття мультимедійної виставки "Чорнобиль. Подорож" на ВДНГ написав у Facebook заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

"Через 35 років після Чорнобильської катастрофи з ініціативи Офісу Президента України починається новий етап в історії зони відчуження. Україна працює над тим, щоб ця територія стала не місцем забуття, а точкою розвитку", - пише заступник голови ОП.

Передвідкриття виставки "Чорнобиль. Подорож" відбулося за участю Президента України Володимира Зеленського та Генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі. Для широкої публіки виставка буде відкрита вже після пом'якшення карантинних обмежень, після чого переміститься до самого Чорнобиля.

Зеленський

За словами Тимошенка, в павільйоні №1 ВДНГ завдяки сучасним технологіям можна буде потрапити до самої зони відчуження і навіть досліджувати її. В експозиції виставки також представлені у великій кількості відео та архівні фотографії. Тут можна послухати реальні історії, а також записати власні думки і переживання у відео- або аудіоформаті.

Чорнобильська зона сьогодні, крім туризму, представляє інтерес і для різних сфер бізнесу, впевнений Тимошенко. Наприклад, в зоні вже функціонує перша сонячна електростанція Solar Chernobyl і можливе розміщення інших подібних станцій. Великий інтерес Чорнобиль представляє і для науково-дослідницьких експедицій, і для кіновиробництва.

"Поступово Чорнобиль стає одним з туристичних магнітів України. Символом того, що людство здатне відновлюватися, якщо робити висновки з власних помилок", - говорить заступник голови ОП.

Нагадаємо, про відновлення туристичних магнітів по всій Україні Кирило Тимошенко заявив нещодавно, оголошуючи також про старт програми Президента Володимира Зеленського "Велика реставрація". За три роки в ході "Великої реставрації" планується відновити 150 пам'ятників культурної та історичної спадщини.

Источник материала
loader
loader