Наймасштабніші військові навчання НАТО: стартував Defender Europe 21
Наймасштабніші військові навчання НАТО: стартував Defender Europe 21

Наймасштабніші військові навчання НАТО: стартував Defender Europe 21

Стартували військові навчання НАТО Defender Europe 21. У них беруть участь представники 27 країн світу.

Щорічні міжнародні військові навчання НАТО Defender Europe 21 стартували на 30 поліганах в більше, ніж 10 країнах. Цього року участь взяли більше 30 тисяч військовослужбовців з 27 країн.

Про це повідомило агентство «Анадолу».

Участь у навчаннях беруть і представники Туреччини.

Як проходять навчання

У навчаннях задіяні основні наземні та морські маршрути, що з’єднують Європу, Азію та Африку. Також планується залучити засоби протиповітряної та протиракетної оборони, а також засоби бригад підтримки сил безпеки США та недавно відновленого 5-го армійського корпусу.

Будуть задіяні нові високотехнологічні можливості.

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі повідомив, що навчання триватимуть до червня, але завершаться не раніше, ніж військові продемонструють готовність спільних сил, їх смертоносність та оперативну сумісність. США посилює свою відданість союзникам та партнерам.

Ціллю навчань є формування оперативної готовності та взаємодії між союзниками та партнерами по Північноатлантичному альянсу.

Як відмічають на сторінці Defender Europe 21 в цьому році навчання демонструють здатність США бути стратегічним партнером у сфері безпеки на Західних Балканах та в Чорноморському регіоні. Також одночасно вони підтримують потенціал у Північній Європі, на Кавказі, в Україні та Африці.

Міністр оборони України Андрій Таран розповів про 4 можливі цілі Російської Федерації, яка стягує війська до українського кордону.

Один з варіантів міністра передбачає, що це відповідь Росії саме на проведення навчань Defender Europe 21 та одночасно підготовка до російських навчань «Запад 2021».

Чекаємо Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Історія навчань

Російські ЗМІ вже назвали навчання Defender Europe 21 найбільшими з часів «Холодної війни» в Європі та великою «репетицією війни з Росією».

На перший погляд в концепції навчань серії «Захисник Європи» нічого особливого немає.

З 1969 по 1993 роки НАТО проводили аналогічні навчання під назвою Reforged. Тоді Пентагон не без підстав вважав, що якщо СРСР вирішить вторгнутися до Західної Європи, сама вона не зможе відбити атаку.

Тоді за планом врятувати її мало тільки надшвидке перекидання військ рядових сил армії США авіалайнерами із завчасно розміщеними на складах в Європі запасами важкого озброєння.

Тодішній американський президент Ліндон Джонсон розпорядився відпрацювати перекидання в Німеччину не менше, ніж 2 американських дивізій, що складає приблизно 28 тисяч військовослужбовців.

З тих часів навчання Reforged проходили щорічно. В 1973 році вони були проведені навіть двічі.

Найбільшими за масштабом вони були у 1988 році, коли через Атлантику була перекинута 125-тисячна армія.

Потім СРСР розпався і навчання зупинили. Тепер же навчання відновили, тільки під назвою Defender Europe.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що в Україні вперше за останні роки пройде військовий парад.

Байден та Путін все-таки зустрінуться. Більше новин про армію дізнавайтеся на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом