19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ентоні Блінкен пояснив мету приїзду до Києва: «Причина дуже проста»
Ентоні Блінкен пояснив мету приїзду до Києва: «Причина дуже проста»

Ентоні Блінкен пояснив мету приїзду до Києва: «Причина дуже проста»

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва з офіційним візитом.

В середу, 5 травня, до Києва прилетів Ентоні Блінкен. Він зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Під час зустрічі політики мали обговорити посилення політичної та оборонної підтримки України. Напередодні дипломати заявляли, що цей візит підкреслить «непохитну підтримку США територіальної цілісності України».

Також на меті заохотити Україну до постійного прогресу в програмі інституційних реформ

Сам Ентоні Блінкен пояснив свій приїзд до Києва досить вичерпно.

"Я тут з дуже простої причини - представляю президента Байдена. Ми хочемо підтвердити сильне партнерство між нашими двома країнами, а також нашу підтримку суверенітету України, територіальної цілісності і незалежності, засвідчити нашу прихильність роботі з вами, поки ви зміцнюєте свою демократію, розвиваєте інститути і боретеся з корупцією ", - заявив американський держсекретар.

Тож Блінкен налаштований дізнатися, як просувається реформування різних галузей в Україні та вже наголосив, що українська влада має прискорити темпи втілення реформ в життя.

Хто ще прибув до Києва

Державного секретаря Ентоні Блінкена під час його візиту до Києва супроводжує його заступниця Вікторія Нуланд та помічник держсекретаря Філіп Рікер.

Нуланд раніше опікувалася ядерним роззброєнням України та відвідувала активістів Євромайдану, тож цей візит жінки до України вже не перший.

У 2013 – 2017 роках вона була помічницею держсекретаря США з питань Європи та Євразії. Тоді цю посаду обіймав Джон Керві.

На цій посаді Нуланд в грудні 2013 року відвідувала Україну. Вона спілкувалася з протестувальниками на Майдані та тодішнім Президентом України Віктором Януковичем.

Блінкен перебуватиме в Києві протягом 5 – 6 травня. Перед цим Блінкен відвідав Лондон, де відбувалося засідання міністрів закордонних справ та розвитку G7.

Чекаємо Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Зустріч Блінкена з Порошенком

Колишній Президент України Петро Порошенко також зустрічався з Ентоні Блінкеном та Вікторією Нуланд. Блінкена він називає «великим другом України», а Нуланд, за словами Порошенка, 7 останніх важких років постійно підтримувала українську державу.

Зустріч, як зазначив екс-президент, була конструктивною та дуже символічною.

Представники США наголосили на тому, що неприйнятним є руйнування вже проведених реформ, в тому числі спільно з командою Порошенка в 2014 – 2016 роках.

Порошенко уточнив, що мова йде про реформу корпоративного управління, незалежності антикорупційної інфраструктури, верховенства права.

Петро Порошенко наголосив, що приємно те, що і Блінкен, і Нуланд добре обізнані та розуміються на проблемах України. Українські політики отримали потужну підтримку та послання, що реформи мають бути захищені і продовжені.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Вікторія Нуланд наголосила на необхідності об'єднання США та Європи проти російської агресії.

Джо Байден та Володимир Путін мають намір зустрітися на нейтральній території. Більше новин політики у світі дізнавайтеся на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом