20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Києві посилено працює поліція: як проходять заходи з нагоди Дня Перемоги над нацизмом
У Києві посилено працює поліція: як проходять заходи з нагоди Дня Перемоги над нацизмом

У Києві посилено працює поліція: як проходять заходи з нагоди Дня Перемоги над нацизмом

У Києві в неділю, 9 травня, посилено працює поліція. Усіх, хто прямує до парку Вічної Слави перевіряють на предмет заборонених речей, зокрема наявність комуністичної символіки.

9 травня в Україні відзначають День Перемоги над нацизмом. З цього приводу у столиці у парку Вічної Слави біля могили Невідомого солдата пройшла панахида за загиблими, яку проводив митрополит Онуфрій – предстоятель Української православної церкви.

Квіти на могилу Невідомого солдата поклав президент України Володимир Зеленський. Також гарант записав звернення з нагоди 9 травня, в якому нагадав, що означає ця перемога. Зеленський підкреслив, що це аж ніяк не шашлики й гучні гуляння.

До могили Невідомого солдата прийшли також інші високопоставлені особи у Верховній Раді. Підходи до парку Вічної Слави охороняються Нацгвардією та поліцією. Для громадян прохід вільний.

Стрічка новин України та світу, новини суспільства в нашому Viber

Зібралося багато киян. Багато хто взяв з собою музичні колонки. Вмикають воєнні пісні, хором співають «День Перемоги».

Тим часом у Москві

На Красній площі у Москві пройшов парад Перемоги. Прийняв парад міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу. Президент Володимир Путін знаходився на центральній трибуні.

Тим часом в Одесі

В Одесі до Дня Перемоги пройшов марш Безсмертного полку. Однак на ньому не все було спокійно.Як повідомляють журналісти PavlovskyNews, хоч за порядком слудкують правоохоронці, однак в колону маршу проникли провокатори, через яких почалася штовханина. Вони згодом розбіглися, однак учасників акції почали перевіряти з металошукачами.

Всі новини України та світу, новини Києва в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Зеленський записав відеозвернення з нагоди Дня Перемоги над нацизмом. 

Також портал MY.UA писав, що мера Києва Віталія Кличка розкритикували через те, що він не бачить різниці між датами 8 та 9 травня. 

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом