19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Володимир Зеленський похвалився проривом українських розробників: портал  "Дія"  запускає нову функцію
Володимир Зеленський похвалився проривом українських розробників: портал "Дія" запускає нову функцію

Володимир Зеленський похвалився проривом українських розробників: портал "Дія" запускає нову функцію

Diia Summit презентував нові цифрові продукти

З 17 травня в додатку «Дія» запрацює багато нових сервісів.

Віце-прем'єр-міністр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оголосив, що до 2024 року всі послуги в Україні будуть відцифровані.

Відтепер серед доступних послуг у смартфоні зміна місця прописки, відкриття ФОПу, створення електронного підпису, заміна посвідчення водія, реєстрація заяви про намір отримати кредит на житло та багато іншого.

Також українська держава робить перший крок до електронної демократії. Відтепер в єдиному порталі державних послуг «Дія» доступна послуга реєстрації місцевих петицій.

Про це розповів Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Diia Summit Spring 2021 у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Цифровізація».

Цифрова революція в Україні

Мало хто вірив, що в Україні, сидячи вдома на дивані, можна буде зробити стільки всього, що раніше займало купу часу.

Володимир Зеленський зазначив, що в країні відбувається свого роду діджитал-революція. Про це повідомили на сайті Офісу Президента.

Раніше, щоб отримати якийсь дозвіл, реєстрацію чи документ потрібно було обійти десятки кабінетів, дати хабаря, щоб пришвидшити справу, принести купу різних довідок та вистояти довжелезні черги.

Тепер же Зеленський заявив, що потрібно тільки оплатити інтернет, зайти на один сайт, зробити 3 – 4 кліки у смартфоні та зачекати 10 - 20 хвилин, доки обробиться запит.

Президент повідомив, що минулого року в режимі онлайн власний бізнес відкрили лише 5% підприємців. Цього року показник вже зріс до 50%.

Порталом та додатком «Дія» користуються понад 10 млн українців. Україна стала першою державою, де електронний паспорт прирівняли до паперового, де в смартфоні можна змінити місце реєстрації та отримати свідоцтво про народження дитини.

Цифровізація послуг особливо важлива для держави, оскільки сприяє подоланню корупції. Президент впевнений, що прибравши людський чинник із системи надання адміністративних послуг, держава таким чином знищить підгрунтя для розвитку хабарництва.

24 серпня 2021 року Україна, за словами Володимира Зеленського, увійде в режим paperless.

Україна в минулому році стала учасником програми досліджень Open Data Maturity. За показниками рівня зрілості сфери відкритих даних, держава посіла 20 місце в рейтингу, випередивши середній показник по Європі.

Чекаємо Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Як це працює

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров особисто продемонстрував, як працює додаток на прикладі створення електронного підпису у «Дії».

Для цього потрібно зайти в додаток, авторизуватися, вибрати послугу «Підпис».

Далі потрібно натиснути «Створити» та виконати прості маніпуляції. Розробники використали нову технологію, яка є абсолютно революційною – фото-ID. Потрібно поставити смартфон прямо, щоб у відповідному віконці з’явилося обличчя, повернути голову, як просять в додатку, кліпнути та таке інше.

Виконавши ці прості дії потрібно також ввести свій 5-значний код та дозволити фото- ID підписувати документи в «Дії» за скануванням обличчя. Вся процедура займає кілька секунд.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що додаток "Дія" розвивається з 2019 року.

В Україні мобільні оператори все більше співпрацюють з додатком "Дія". Більше новин про технології та гаджети читайте на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом