Поліцейське свавілля проти дітей? У Києві копи побили підлітків через музику
Поліцейське свавілля проти дітей? У Києві копи побили підлітків через музику

Поліцейське свавілля проти дітей? У Києві копи побили підлітків через музику

У Києві правоохоронцям не сподобалося те, що підлітки слухали музику в громадському місці.

За цю невинну розвагу неповнолітні були побиті і затримані співробітниками поліції просто серед вулиці, як повідомляє Telegram-канал "Київ Зараз".

Подробиці про інцидент

Згідно з інформацією ресурсу, столичні правоохоронці необґрунтовано застосували фізичну силу до підлітків тільки тому що вони насолоджувалися музикою на вулиці. Крім того, за словами свідків, співробітники поліції провели "ревізію" кишень неповнолітніх, хоча на те не було підстав.

Детальніше про інцидент повідомляє відео очевидців ситуації.

Всі свіжі новини України та світу зібрані в нашому Telegram!

Як пояснили свідки події, 15 травня підлітки слухали музику, що не особливо заважало оточуючим, за винятком людини, яка в цей час косила траву. Той спочатку зажадав від неповнолітніх виключення звуку, але вони відповіли відмовою. На це чоловік почав сипати погрозами, мовляв, обіллє їх бензином і підпалить. Після цього косильник нібито забрав у чотирнадцятирічної дівчинки музколонку і сумку, в якій були її особисті речі. Їх він сховав у салоні авто, поки не прибули поліцейські.

Дії поліції

Згідно побаченому в знятому відео, прибулі на місце конфлікту співробітники поліції закували двох підлітків в наручники. Більш того - один з неповнолітніх був з силою повалений на землю, не дивлячись на відсутність опору з його боку. За словами очевидців, опублікованими в соціальних мережах, поліція особисто оглянула речі підлітків, не вдаючись до свідчень понятих.

Стрічка надзвичайних подій доступна на нашому каналі Viber!

На прохання затриманого про більш м'яке поводження, один з патрульних відповів ударом по голові. Ще одного хлопчика поліцейські "нагородили" потиличником. Згідно з інформацією свідків, "автором" ударів був співробітник патрульної служби Дмитро Радченко.

Як зазначила очевидиця ситуації Олена Литвинчук, свідки свавілля правоохоронців почали заступатися за підлітків, але поліцейські відповіли їм хамством.

Раніше MY.UA розповідав про гонитву київських патрульних за кур'єром в Києві.

Також ми повідомляли про обставини автомобільної аварії, яка сталася з таксі Bolt в Києві. Водій проігнорував правила дорожнього руху і просту ввічливість на дорозі.

Не пропустіть наші актуальні новини на каналі в Twitter, а також підпишіться і читайте про події в Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом