Представили оновлене шкільне меню Євгена Клопотенка: 160 страв і "ні " всьому радянському
Представили оновлене шкільне меню Євгена Клопотенка: 160 страв і "ні " всьому радянському

Представили оновлене шкільне меню Євгена Клопотенка: 160 страв і "ні " всьому радянському

В  українських школах кардинально зміниться підхід до харчування. Відомий кухар Євген Клопотенко, який також активно працює над покращенням культури їжі в Україні, разом зі своєю командою презентував нове меню для учнів.

Розробкою збалансованого харчування для українських школярів займалися в Міністерстві охорони здоров’я, вивчаючи іноземний досвід. Крім цього, Перша леді Олена Зеленська залучила до робочої групи з цього питання відомого українського кухаря Євгена Клопотенка. 

У мережі Інстаграм Клопотенко 24 травня поділився результатами роботи над меню у школах. Команда Клопотенка CultFood займається дитячим харчуванням уже близько чотирьох років.

Так, Клопотенко повідомив, що, по-перше, були розроблені нові норми для харчування в школах. За цими нормами в Україні тепер будуть дозволені спеції в шкільному меню. На думку Клопотенка, це допоможе урізноманітнити смак їжі. Крім цього, серед інших змін – кількість фруктів та м’яса в меню. Їх школярі тепер отримуватимуть більше.

Їжа в школах стане здоровішою. Відтепер норму калорій не будуть доганяти збільшенням кількості олії та хліба.

Стрічка новин України та світу, соціальні новини в нашому Viber

Шкільне меню

Було розроблене меню для шкіл на чотири тижні. Це 160 страв. Вони вже скомпоновані у повноцінні прийоми їжі, які не будуть повторюватися протягом місяця. Більше кухарям у школах не треба буде самостійно думати, що готувати. Перелік страв, а також рецепти та вказівки скоро з’являться у відкритому доступі.

Головний задум меню Клопотенка

Як розповів кухар, у меню більше не буде радянських страв. Робоча група зробила акцент навпаки на національних стравах. До речі, не всі з них такі відомі, як, наприклад, борщ. «Найголовніше: це страви української (не радянської) та світової кухні. Щоб українці з дитинства їли шпундру і знали, що це їхня національна страва», - написав Євген у пості.

Крім цього, в меню будуть позиції світової кухні. Це зроблено з особливою метою: щоб школярі вивчали культури інших країн навіть у їдальні. Обіди в школах стануть частиною освіти.

Детальніше про страви з нового меню Клопотенко обіцяє розповісти трохи згодом.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що кухар Клопотенко поставив на місце росіян.

Також портал MY.UA писав, що Олена Зеленська заявила про тотальні зміни в міністерствах.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом