НАБУ просить СБУ надати детективам «плівки Медведчука»: Ці файли достатньо перспективні
НАБУ просить СБУ надати детективам «плівки Медведчука»: Ці файли достатньо перспективні

НАБУ просить СБУ надати детективам «плівки Медведчука»: Ці файли достатньо перспективні

Директор НАБУ Артем Ситник просить СБУ надати записи розмов нібито за участю народного депутата «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, опубліковані журналістами Bihus.Info.

«Ми звернулися до СБУ з листом із проханням передати ці записи для того, щоб розглянути можливість їхнього використання. За нашою інформацією, саме вони (СБУ – Ред.) робили записи відповідно до законодавства», – повідомив Ситник у коментарі hromadske.

Він також розповів, що детективи провели ретельне розслідування щодо «труби Медведчука», вже є підозрювані, і це не останні підозрювані.

Зокрема, Ситник зазначив, що 7 червня Господарський суд Житомирської області відкрив провадження за позовом Фонду держмайна про повернення цієї труби у власність держави.

«За нашою інформацією, за інформацією ЗМІ, це було зроблено в рамах певних законних процедур за рішенням суду, і ми офіційно звернулись до Служби безпеки України з проханням передати нам ці записи, щоби ми могли використовувати їх у ході розслідування», – розповів Ситник.

Він зазначив, що якщо записи передадуть, детективи дадуть оцінку цим доказам і будуть визначатися, кого саме притягувати до відповідальності по цій справі.

«Як на мене, ці файли є достатньо перспективними, і тому ми з нетерпінням чекаємо відповіді Служби безпеки», – наголосив очільник НАБУ.

На уточнююче запитання, чи вважає Ситник перспективними записи не тільки щодо «труби Медведчука», а й щодо поставок вугілля з окупованого Донбасу, він відповів «Так».

«Але я ж не можу відповісти вам, що ми точно оголосимо підозри, тому що це компетенція прокурора», – додав він.

Раніше журналісти-розслідувачі Bihus.Info опублікували низку записів розмов нібито Медведчука, які на їх думку, свідчать про зв'язки поросійського політика з російськими посадовцями, бойовиками, а також з Адміністрацією президента часів Петра Порошенка. В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть ці записи.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

В одному з сюжетів Bihus.Info йдеться про те, що Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

Пресслужба «Європейської Солідарності» назвала цю публікацію «фейком» та «зливом» Офісу президента.

Фото: НАБУ/Facebook

Теги по теме
СБУ Новости Виктор Медведчук НАБУ Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом