Ірина Геращенко шокувала - полонені бойовиків були жертвами групового згвалтування
Ірина Геращенко шокувала - полонені бойовиків були жертвами групового згвалтування

Ірина Геращенко шокувала - полонені бойовиків були жертвами групового згвалтування

Частина українських військовополонених, яких вдалося повернути з непідконтрольних територій зони ООС, згодом зізналися, що до них застосовували не тільки фізичні тортури, а й сексуальне насильство. Причому жертвами подібних злочинів стали як жінки, так і чоловіки.

Про це повідомила в одному з ефірів політичного ток-шоу "Право на владу" народна обраниця з фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко.

Виходячи з численних шокуючих подробиць, про які розповіли українці, які повернулися з полону, Геращенко закликала підготувати відповідний колективний позов до РФ щодо всіх бойовиків, які причетні до тяжких злочинів.

Українські полонені та бойовик на Донбасі

В прокуратуру вже надходили відповідні звернення

При цьому Ірина Геращенко повідомила, раніше вона з командою вже передала новій прокуратурі перекладений текст звернення про сексуальне насильство над українськими військовополоненими з боку бойовиків Л/ДНР.

Також вона додала, що серед тих людей, яких звільняла вона, багато жінок і чоловіків зізналися, що в полоні вони стали жертвами групового згвалтування.

При цьому Геращенко обурює той факт, що жодна міжнародна доповідь про злочини на Донбасі ще не згадувала про такі злочини. За її словами, виявилося, що для цього потрібні не просто свідчення від самих полонених, а й медичне обстеження, проведене за спеціальним протоколом.

У зв'язку з цим в прокуратуру подали пропозицію про те, щоб ввести проходження такого медогляду всім, хто повернеться з полону додому. За її словами, це дуже важливо для того, щоб кожен бойовик поніс покарання за тяжкі злочини, які не мають терміну давності.

"За тортури, за зґвалтування, за знущання. В амністію, якщо ми зараз говоримо про перехідне правосуддя, яке голосуватиме парламент, повинні не потрапити ті, хто були причетні. Коли ми забирали людей без рук, коли ми забирали людей без геніталій - це не можна прощати",- резюмувала Геращенко.

Раніше ми повідомляли, що навідниця танка Карина підкорила українців хоробрим серцем-дівчині 20 років.

Також на Донбасі загинула юна українська військова: білявій красуні було всього 22.

Источник материала
Поделиться сюжетом