Мільйони росіян будуть змушені покинути Україну через проєкт Зеленського, - Путін
Мільйони росіян будуть змушені покинути Україну через проєкт Зеленського, - Путін

Мільйони росіян будуть змушені покинути Україну через проєкт Зеленського, - Путін

Президент Росії Володимир Путін заявив про те, що законопроєкт про українські корінні народи, який подав до парламенту глава України Володимир Зеленський, - "потворний".

Відповідне висловлювання російського лідера передає BBC News.

Чим так обурив Путіна законопроєкт, поданий Зеленським

Повідомляється, що обурення Володимира Путіна було викликано відсутністю російської національності в списку корінних народів, представленого в першій статті законопроєкту Зеленського.

Відзначимо, що головними фігуруючими народами в цьому переліку виступають кримські татари, кримчаки і караїми. До того ж, в проєкті закону повідомляється, що маються на увазі корінні народи, що сформувалися на території Криму.

У переліку корінних народів Криму - кримські татари

Однак це не зупинило Путіна від порівняння положень зазначеного законопроєкту з "теорією і практикою німецьких нацистів". При цьому, глава Кремля додав, що реалізація цього документа - це потужний удар по всьому російському народу.

Путін висловив думку, що через це Україну почнуть сотнями тисяч, а то й мільйонами залишати люди, які, за його словами, не захочуть бути "другосортними", або ж вони нібито перепишуть себе "по-іншому".

Президент Росії Володимир Путін

Українська сторона не згодна з оцінкою Володимира Путіна і заявляє, що закон почне діяти вже цього літа.

Що було раніше

Днями законопроєкт Зеленського засудили і в російській Держдумі. Так, представники цього російського відомства прийняли заяву, в якій назвали проєкт Зеленського таким, що ображає історичну пам'ять. Російські політики побачили в цьому документі нову спробу посилити розбрат між українцями, росіянами і "іншими корінними народами України".

Нагадаємо, що раніше MY.UA повідомляв, що російський адвокат попередив українців про наслідки виступу нашої збірної у формі із зображенням Криму.

Також ми писали, що в отруєнні російського журналіста Бикова запідозрили співробітників ФСБ.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом