"Впритул до НАТО": Росія посилює війська біля кордонів з Литвою
"Впритул до НАТО": Росія посилює війська біля кордонів з Литвою

"Впритул до НАТО": Росія посилює війська біля кордонів з Литвою

Росія продовжує формувати ударні з'єднання не тільки уздовж кордонів з Україною, а й впритул біля кордонів країн НАТО. До осені 2021 року РФ планує завершити формування нової 18-ї гвардійської мотострілецької дивізії (МСД) в Калінінградській області. Про це повідомляє InformNapalm.

"Розташування військових частин нової дивізії може вказувати на плани агресії проти Литви, а також плани створення коридору між Калінінградською областю та Республікою Білорусь через Сувальський перешийок. Укомплектування 18-ї МСД Росія планує закінчити вже цієї осені", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за даними експертів міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, в складі 18-ї МСД будуть три мотострілецькі полки, 11-й танковий полк і чотири батальйони (розвідувальний, автомобільний, інженерно-саперний і батальйон зв'язку).

Видання звертає увагу на два вузлові населені пункти формування нового з'єднання російської армії – це міста Гусєв і Совєтськ. Так, у Гусєві розміщені основні ударні сили 18-ї МСД. Відстань до кордону з Литвою – 36 км, а до кордону з Польщею – 26 км. Місто також має вузлову залізничну станцію, через яку здійснюється пряме залізничне сполучення з російськими Москвою, Санкт-Петербургом, Челябінськом, а також з м. Гомель (Республіка Білорусь). У місті Совєтську (безпосередньо біля кордону з Литвою) розміщені 79-й гвардійський механізований полк і 20-й окремий розвідувальний батальйон 18-ї МСД.

Крім того, зазначається, що Росія продовжує активно проводити розвідку місцевості в прикордонних районах. Так, 10 червня 2021 року підрозділи розвідувального батальйону в районі Гусєва відпрацювали ведення відеозйомки вогневих позицій і об'єктів умовного противника із застосуванням БПЛА в складних гідрометеорологічних умовах. Були задіяні п'ять комплексів БПЛА.

За даними InformNapalm, військовослужбовці РФ відпрацьовували оперативне отримання інформації про місцезнаходження військ і будівель умовного противника та передачу даних на командні пункти, а також екстрену посадку БПЛА на непідготовлені майданчики в болотистих масивах.

Нагадаємо, раніше віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина заявила, що Росія впливає на рішення країн НАТО щодо України.

Теги по теме
Россия война НАТО Европа
Источник материала
Поделиться сюжетом