В українців почнуть списувати гроші з карток та відбирати квартири за комунальні борги
В українців почнуть списувати гроші з карток та відбирати квартири за комунальні борги

В українців почнуть списувати гроші з карток та відбирати квартири за комунальні борги

В Україні очікують нововведення щодо отримання послуг житлово-комунального господарства. В українців почнуть відбирати квартири і будинки за великі борги за комунальні послуги. Як тільки закінчиться карантин - мораторій на це буде знято.

Про це повідомляють у KlymenkoTime.

Так, за великі борги в українців будуть відбирати оселю та продавати її, щоб погасити борг. А ось списувати борги за комуналку з ваших банківських карт і депозитів без вашого дозволу зможуть і в період карантину. Такі ось ноу-хау з отримання послуг ЖКГ.

У кого можуть відібрати квартиру

Ноу-хау з виселенням з власного помешкання стосується людей, у яких борги за комуналку перевищують 20 мінімальних зарплат — це приблизно 120 тисяч гривень. Якщо борг менший від цієї суми, то відібрати квартиру не матимуть права. Стягнення за менший борг може стосуватися, наприклад, вашого авто чи землі.

Багатоквартирний будинок

Списування грошей з карт

Борги за комуналку тепер зможуть без вашого дозволу списувати  ваших банківських карт. Так, через систему виконавчого виробництва Міністерства юстиції України у банків можуть вимагати дані про рахунки неплатника за комуналку. Далі рахунок громадянина арештують і буде розглянута вимога про списання коштів. Усе це може відбутися за один робочий день, а боржник дізнається про списання грошей уже після того, як це станеться.

Які банки будуть займатися списанням коштів

Низка банків уже погодилися допомагати боротися з боржниками. 44 банки вже тестують систему, а ще 11 — ведуть переговори з цього приводу.

Вже займаються списанням коштів у ПриватБанку, Таксомбанку, Універсал Банку, Монобанку, ПроКредит Банку та деяких інших.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що ПриватБанк списує гроші з карток клієнтів.

Також портал MY.UA писав, що VISA і "ПриватБанк" візьмуться за забезпечення безпеки в школах.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом