Ніяких послаблень – влада готується посилити карантин в Україні
Ніяких послаблень – влада готується посилити карантин в Україні

Ніяких послаблень – влада готується посилити карантин в Україні

Національна поліція України посилить контроль за дотриманням громадянами самоізоляції. Крім того, в уряді планують повернути ПЛР-тестування для перетину кордону, а також контролювати громадян через додаток "Дій Вдома".

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, передає "ТСН".

Що зміниться

У зв'язку з поширенням у світі нового небезпечного штаму "Дельта" Україна змушена посилити вимоги для громадян, які в'їжджають на територію країни. Згідно з новими правилами на контрольно-пропускних пунктах у людей, які перетинають кордон, вимагатимуть результат ПЛР-тесту, зроблений не пізніше 48 годин до моменту прибуття в Україну.

Крім того, громадяни, які в'їжджають з таких країн як Індія, Великобританія, Португалія, Росія і Білорусія повинні будуть пройти обов'язкове ПЛР-тестування навіть при наявності сертифіката про вакцинацію.

Ситуація з окупованими територіями

Для всіх людей, які в'їжджатимуть в Україну з Кримського півострова або ОРДЛО, передбачений ще один алгоритм контролю самоізоляції.

Так, за словами Михайла Радуцького, громадяни повинні будуть не тільки надати довідку з негативним тестом на Covid, але встановити на свої смартфони додаток "Дій Вдома" для контролю самоізоляції.

Прикордонний пункт пропуску, ілюстративне фото

Михайло Радуцький зазначив, що інформація про всіх українців, які встановили додаток, йде в Центр громадського здоров'я. Далі українські епідеміологи обробляють дані і відстежують ситуацію.

Народний обранець зазначив, що внесе пропозицію зробити безкоштовним ПЛР-тест для українців, однак остаточне рішення буде прийматися Радою національної безпеки й оборони України спільно з урядом.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що в Україні продовжив карантин: Денис Шмигаль назвав дату-ще одне літо в ковідом.

Також ми писали, що Шмигаль розповів, скільки років триватиме карантин і коли вакцинують українців.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом