Росіяни і бойовики "Л/ДНР" зможуть купити українську землю? Новий закон набуває чинності
Росіяни і бойовики "Л/ДНР" зможуть купити українську землю? Новий закон набуває чинності

Росіяни і бойовики "Л/ДНР" зможуть купити українську землю? Новий закон набуває чинності

З липня 2021 року в Україні стартує ринок землі, однак в законі є багато різних обмежень. Наприклад, землю не зможуть купувати росіяни, а держава матиме право конфіскувати її.

Деталі про нове земельне законодавство розповів перший заступник міністра аграрної політики и продовольства України Тарас Висоцький. Коментар він дав на телеканалі «Дом».

Так, громадяни Росії, терористи не зможуть заволодіти землею в Україні. Як говорить Висоцький, у законі щодо цього є обмеження: а саме на покупку землі з боку агресора, а також терористичних організацій. У Міністерстві будуть суворо слідкувати за угодами, оскільки кмітливі й хитрі можуть намагатися обійти закон, наприклад, купуючи землю через підставних українців.

У випадку, якщо такі порушення зафіксують, то землю можуть просто конфіскувати. Слідкувати за цим будуть не лише в Міністерстві, а й в СБУ та Державному геокадастрі.

Поля України

Земля іноземцям

За словами Тараса Висоцького, у законі є заборона на продаж землі іноземним громадянам. Насамперед держава буде слідкувати за тим, звідки гроші: готівковий розрахунок тут недопустимий.

«Не можна купувати за готівку. А якщо оплатили все офіційно, всі податки заплатили, і потім факт зв'язку буде знайдений, то держава має право конфіскувати ці землі», — говорить заступник міністра.
Українські аграрії

Ринок землі в Україні

Нагадаємо, що наприкінці квітня минулого року президент Володимир Зеленський підписав закон про ринок сільгоспземель в Україні. Він почне діяти вже з липня 2021 року. Відбудеться земельна реформа у кілька етапів.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що вартість землі в Україні злетить вп'ятеро з липня.

Також портал MY.UA писав, українці вимагають заборонити продаж землі та надати безоплатні ділянки громадянам.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом