Так і не дали "поховати": у Києві почалися сутички активістів з поліцією
Так і не дали "поховати": у Києві почалися сутички активістів з поліцією

Так і не дали "поховати": у Києві почалися сутички активістів з поліцією

Протестувальники намагалися принести труни до Офісу Президента, проте правоохоронні органи не дали активістам наблизитися до будівлі.

Про це повідомляє Telegram-канал "Сьогодні".

Суть акції

Сьогодні в Києві проходить акція ФОПів "Похорон мікробізнесу", під час якої організатори планували принести труни під Офіс Президента, продемонструвавши тим самим негативні економічні процеси, які спостерігаються в секторі малого бізнесу.

Правоохоронці спробували відібрати труни у підприємців. Активісти не хотіли так просто розлучатися з головними атрибутами мітингу, тому між протестувальниками і силовиками почалися протистояння.

В ході мітингу поліції таки вдалося вилучити труни. Зазначається, що правоохоронні органи конфіскували всю похоронну символіку активістів.

За даними ЗМІ, правоохоронці затримали кількох учасників акції, проте в поліції не повідомляють про факт затримань.

Зіткнення, скріншот з відео очевидців

Пандемія і малий бізнес

За даними Європейської Бізнес Асоціації, за період пандемії близько 33% відсотків українських підприємців втратили від 50% до 75% своїх доходів.

Так, за даними сервісу, 7% підприємців навіть замислювалися про закриття свого бізнесу.  Автори дослідження також відзначають зростання дебіторської заборгованості.

При цьому близько 14% респондентів заявили, що карантин ніяк не вплинув на доходи від бізнесу. У цю кількість також увійшли ті підприємці, які відзначили, що пандемія благотворно позначилася на фінансовому стані справ.

Нагадаємо, з 19 квітня 2021 року уряд виплачував грошову допомогу ФОПам і найманим співробітникам бізнесів, які постраждали від карантинних обмежень, у розмірі 8 000 гривень.

Зіткнення, скріншот з відео очевидців

Всього на карантинні виплати станом на середину травня було витрачено близько 1 мільярда бюджетних коштів.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що в Україні незабаром зміниться порядок виплати пенсій: у Мінсоцполітики назвали терміни.

Також ми писали, що Кабмін підвищив граничну вартість палива в Україні.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом