Сіль викликає серцево-судинні захворювання: як скоротити рівень солі в раціоні
Сіль викликає серцево-судинні захворювання: як скоротити рівень солі в раціоні

Сіль викликає серцево-судинні захворювання: як скоротити рівень солі в раціоні

Центр громадського здоров'я України запропонував громадянам подбати про своїх батьків, показавши їм, що несолоні страви можуть бути не менш смачними, ніж страви з її додаванням.

Таким чином в центрі хочуть донести шкоду надмірного споживання солі для людського організму.

Пропозиція приготування страв без використання солі з'явилася на офіційній сторінці відомства в Telegram.

Що поганого в солі

За словами авторів повідомлення, натрій, що міститься в солі, є важливим компонентом для нормальної роботи організму людини, однак його надлишок в раціоні може привести до високого артеріального тиску, що в свою чергу підвищує ризик серцево-судинних захворювань.

У Центрі громадського здоров'я України нагадують, що Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує дорослим вживати не більше 5 грамів солі в день - це неповна чайна ложка. Згідно зі статистикою, звичайна людина приймає два рази більше.

Кристали солі

Так, крім звичайної білої солі, яку ми використовуємо при приготуванні їжі, багато натрію також міститься в хлібо-булочних, макаронних виробах, напівфабрикатах, готових соусах і в сухих сніданках.

Що пропонує ЦОЗ

За словами експертів, відмова від солі не означає, що доведеться їсти прісну і несмачну їжу. Посилити смак можуть різні спеції, трави і зелень. Чудова ідея для подарунка-придбати мамі набір різних приправ без солі для приготування.

У ЦОЗ навіть кілька порад для тих, хто не знає, як скоротити рівень солі в раціоні. Так, фахівці рекомендують не солити страви під час приготування, а сіль додавати тільки в готову їжу.

Солі

Також рекомендується прибрати сільничку з обіднього столу, що б у вас не було легкого доступу до солі. Крім того, в ЦОЗ радять відмовитися від солоних перекусів і вибирати продукти з низьким вмістом натрію.

"Турбота-це спробувати з мамою готувати без солі і обмінятися враженнями»,- заявляють у ЦОЗ.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що дієтолог пояснила, що не можна пити в спеку, а які напої найкорисніші.

Також ми писали, що дієтологи б'ють на сполох: названі три популярні каші, які просто вбивають людський організм.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом