Кабмін збирається підвищити пенсії: названа сума і дата
Кабмін збирається підвищити пенсії: названа сума і дата

Кабмін збирається підвищити пенсії: названа сума і дата

Українським військовослужбовцям збираються підвищити розмір пенсійних виплат.

Це питання буде розглянуто Кабінетом міністрів в ході наступного засідання, як повідомив глава уряду Денис Шмигаль в Telegram.

Причина підвищення пенсії українським військовослужбовцям

За словами Дениса Шмигаля, в 2017 в ході внесення змін до законодавчої бази з індексації доходів громадян не провели індексацію пенсій для військовослужбовців.

Скрін Telegram-посту Дениса Шмигаля

З цієї причини перепризначені пенсії та пенсійні виплати, які були призначені до 2018 року відрізняються майже в два рази. У зв'язку з такою різницею, Кабінет міністрів і збирається зайнятися виправленням ситуації, що склалася.

Президент України Володимир Зеленський ініціював прийняття розробленого Мінсоцполітики рішення про підвищення пенсій для військовослужбовців, які перебувають на пенсії. Це питання буде піднято на наступному засіданні Кабміну - 14 липня.

Як зміняться пенсійні виплати для військовослужбовців

В рамках прийняття відповідного рішення, з 1 липня в Україні може бути встановлена щомісячна доплата в розмірі 2 тисяч гривень для майже 400 тисяч військових пенсіонерів та визначена мінімальна пенсійна виплата на рівні 3854 гривень. Зараз такий розмір мінімальної пенсії становить 1769 гривень.

Українським військовослужбовцям підвищать пенсії

Також у Кабміні збираються підвищити розмір виплат для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Понад 40 тисяч осіб зможуть розраховувати на підвищення майже на 700 гривень.

Раніше MY.UA писав про всесвітньо відомого оперного співака, вбитого на Донбасі.

Також ми повідомляли, що у Харкові побили антимайданівця, який закликав Путіна ввести війська в Україну.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом