Pfizer і BioNTech розробляють нову вакцину від коронавірусу
Pfizer і BioNTech розробляють нову вакцину від коронавірусу

Pfizer і BioNTech розробляють нову вакцину від коронавірусу

Так як рівень ефективності вакцини проти коронавірусної хвороби SARS CoV 2 починає знижуватися через 6 місяців, то компанії Pfizer і BioNTech зайнялися дослідженням посилення ефекту за допомогою третьої дози, а також розробкою оновленого варіанту вакцини проти "Дельта"-штаму коронавірусу.

Відповідну інформацію повідомили в CNBC.

Детальніше про появу нової вакцини від коронавірусу

Pfizer і BioNTech в рамках поточного підсилювального дослідження третьої дози вакцини BNT162b2 виявили, що у бустерної дози, введеної через 6 місяців після другої дози, спостерігається стабільна засвоюваність.

Pfizer і BioNTech займуться новою вакциною від коронавірусу

При введенні третьої дози вакцини медики відзначають високий ступінь нейтралізації, включаючи Beta-штам коронавірусної хвороби, який в 5, а то і в 10 разів перевищує показник, який спостерігається після введення двох основних доз.

У компаніях заявляють про публікацію більш точних даних незабаром, а також про їх подачу в FDA, EMA. Також ці дані відправлять і іншим контролюючим органам протягом найближчих тижнів.

Варто зазначити, що при високій ефективності третьої дози, в компаніях займаються також і розробкою оновленої версії вакцини Pfizer-BioNTech COVID-19, націленої на повний спайковий білок Delta-версії.

Перша партія мРНК вже виготовлена на заводі BioNTech

Першу партію мРНК для випробувань вже виготовили на заводі BioNTech в німецькому місті Майнц. Представники компаній планують старт клінічних досліджень на серпень, якщо їх схвалять регулюючі органи.

Оголошення BioNTech

У BioNTech нагадали, що згідно з інформацією ізраїльського МОЗ, рівень ефективності вакцини з метою запобігання як інфекції, так і симптоматичних захворювань знизився через 6 місяців після вакцинації, хоча ефективність запобігання серйозних хвороб все так само висока.

Раніше MY.UA повідомляв, що глава ВООЗ заявив про перемогу нових мутацій covid над людством.

Також ми писали, які симптоми викликає штам Дельта.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом