У МОЗ дозволили змішувати вакцини від COVID-19, проте не всі
У МОЗ дозволили змішувати вакцини від COVID-19, проте не всі

У МОЗ дозволили змішувати вакцини від COVID-19, проте не всі

В українському Міністерстві охорони здоров'я дали дозвіл на змішування протикоронавірусних вакцин.

Зокрема, у відомстві дозволили змішувати препарати від COVID-19 компаній Pfizer і Moderna, як повідомив член оперштабу МОЗ з вакцинаційних питань Федір Лапій.

В якому випадку допустимо змішування вакцин

Згідно з повідомленням Федора Лапія, штаб МОЗ затвердив рішення, що в тих випадках, якщо людину вакцинували першою дозою мРНК, то вдруге йому зроблять щеплення препаратом компанії Pfizer.

Якщо немає відомостей про те, який препарат використовували для вакцинації людини, або якщо зробили щеплення мРНК, ввівши вакцину від компанії Moderna, то другою дозою введуть також препарат від Pfizer.

У тих же випадках, якщо людина вакцинувалася першою дозою від компанії AstraZeneca, то варто вводити і другу дозу цього препарату.

Лапій зазначив також, що якщо після введення першої дози AstraZeneca в особи зафіксували тромбоз або інше захворювання, або ж в Україні не буде вистачати вакцини, то в таких випадках передбачено введення другої дози препарату мРНК, тобто Pfizer.

МОЗ допускає введення препарату Pfizer після іншої вакцини

Однак, за його словами, вакцина CoronaVac не буде змішуватися з іншими препаратами через відсутність інформації про дослідження можливості комбінації китайського препарату з іншими вакцинами.

Думка головного санітарного лікаря України

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, змішування вакцин в Україні не заборонено. Однак він також зазначив, що змішувати препарати можна не у всіх випадках.

Раніше MY.UA повідомляв, що глава ВООЗ заявив про перемогу нових мутацій Covid над людством.

Також ми писали, які симптоми викликає штам Дельта.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны