Конкурент TikTok: Google запустив сервіс Shorts
Конкурент TikTok: Google запустив сервіс Shorts

Конкурент TikTok: Google запустив сервіс Shorts

YouTube запускає бета-тестування сервісу Shorts на території РФ. Ролики будуть з'являтися в головній стрічці YouTube і в окремому розділі версії для мобільних пристроїв.

Про це повідомляється на порталі Тjournal.ru.

Функція Youtube Shorts

В оновленій версії програми YouTube тепер можна знімати і моментально публікувати короткі відео тривалістю до 60 секунд. Такий формат назвали Shorts (від англійського слова Short – «короткий»). При бажанні користувачі навіть можуть змонтувати ролик з декількох уривків.

Створювати короткі відео дозволяють спеціальні інструменти. Так, на YouTube пропонують скористатися функцією додавання музики або звукових ефектів, додати текст і навіть відрегулювати швидкість відтворення ролика.

YouTube

Крім того, користувачі можуть скористатися таймером, що дозволяє зробити відеозапис без сторонньої допомоги.

На офіційній сторінці Google відзначають, що для додавання відео в розділ Shorts необхідно зробити запис тривалістю не більше 60 секунд у вертикальному положенні. Після завантаження необхідно додати в назву або опис хештег #Shorts - це допоможе вашому відео відображатися в рекомендаціях.

Поява Shorts в Росії

У Google заявляють, що функція створення роликів поки доступна не всім, проте переглядати короткі відео можна з будь-якої точки світу.

На сьогодні бета-тестування Shorts проходить в більш ніж 100 державах, в тому числі і Росії. Раніше скористатися новою функцією могли тільки жителі США та Індії.

Інтерфейс Shorts

Відзначається, що запуск сервісу буде відбуватися в кілька етапів, тому доступ до нововведення може не з'явитися у всіх користувачів одночасно.

До слова, інтерфейс нової розробки нагадує популярну соціальну мережу TikTok. Опубліковані відео можна коментувати, репостити, лайкати або дизлайкати. Змахування вгору буде перекидати користувачів на наступний ролик.

Раніше портал MY.UA повідомляв про Android 12: Google презентував наймасштабніший апгрейд дизайну.

Також ми писали, що Зеленський підписав податок на Google, Facebook, Apple і Netflix-ціни для українців злетять.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом