Pfizer для всіх: найбільш бажане щеплення з'явиться в центрах масової вакцинації
Pfizer для всіх: найбільш бажане щеплення з'явиться в центрах масової вакцинації

Pfizer для всіх: найбільш бажане щеплення з'явиться в центрах масової вакцинації

Вакцина проти коронавірусної хвороби від компанії Pfizer-BioNTech тепер доступна для всіх бажаючих, які прийдуть на щеплення в центри масової вакцинації. Зараз в Україні працює близько 2000 таких пунктів.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я України.

Кому раніше призначався препарат Pfizer

Навесні 2021 року в рамках третього етапу вакцинації вакциною Pfizer почали прищеплювати співробітників правоохоронних органів.

Так, німецько-американську розробку пропонували підрозділам Національної гвардії України в зоні ООС і підрозділам патрульної поліції, працівниками громадської безпеки, а також всім співробітникам системи Міністерства внутрішніх справ: Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Прикордонній службі, сервісним центрам, вищим навчальним закладам, експертній службі і всім співробітникам МВС.

Крім того, Pfizer могли використовувати і для вакцинації членів сімей правоохоронців. Всього вакцина була розрахована на імунізацію близько 800 тисяч українців.

Пандемія в світі

Що змінилося

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, що до кінця липня 2021 року в Україну доставлять близько 1 мільйона доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech. У зв'язку з цим уряд прийняв рішення надати препарат в пункти масової вакцинації.

Однак у відомстві зазначили, що пріоритетним буде використання вакцини для імунізації літніх людей, а також осіб, які мають супутні захворювання.

Нагадаємо, для проходження повного курсу вакцинації українцям необхідно отримати дві дози вакцини Pfizer-BioNTech з інтервалом в три тижні.

Вакцинація, ілюстративне фото

Крім того, в пунктах вакцинації також використовують препарат CoronaVac від Sinovac Biotech.

У МОЗ підкреслили, що всі вакцини, надані в пунктах щеплень, є схваленими Всесвітньою Організацією Охорони Здоров'я. Крім того, вакцинація сприяє захисту від ускладнень і летального результату від коронавірусної хвороби, додали у відомстві.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що Pfizer і BioNTech розробляють нову вакцину від коронавірусу.

Також ми писали, що у МОЗ дозволили змішувати вакцини від COVID-19, проте не всі.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом