19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Сумщині стоматолог під пломбою пацієнтки виявив кліща з бореліозом
На Сумщині стоматолог під пломбою пацієнтки виявив кліща з бореліозом

На Сумщині стоматолог під пломбою пацієнтки виявив кліща з бореліозом

Через рік після відвідування приватної стоматології у жительки міста Шостка з-під пломби витягли мертвого кліща, який, до всього іншого, заразив жінку хворобою Лайма.

Повідомляє про подію сайт міста Суми.

Лікувала один зуб цілий рік

У 2020 році мешканка міста Шостка на Сумщині звернулася в приватну стоматологічну клініку для лікування хворів зуба. Їй поставили пломбу, але місце ураження періодично продовжувало хворіти. Тоді в грудні вона відвідала міську поліклініку, де не знайшли проблеми і відправили жінку додому.

Весь цей час пані Ларису турбували невідомого походження болі, часто підвищувалася температура, спостерігався ниючий біль в колінному суглобі. До лікарні вона не зверталася, а лікувалася знеболюючими таблетками і приймала вітаміни з високим вмістом кальцію. Але ось цього літа не витримала болю в тому ж зубі і знову пішла до приватного стоматолога. Там лікар знайшов причину проблеми і ошелешив нею бідну жінку.

Обычный полевой клещ

Поява кліща під пломбою залишилося загадкою

Стоматолог вирішив прибрати пломбу. Під нею він зауважив чорну крапку, яка в підсумку виявилася мертвим кліщем. Комаху витягли, але після повної пеервірки стану жінці діагностували  кліщовий бореліоз, іншими словами - хворобу Лайма. Постраждала перехворіла в легкій формі, тоді як серйозні ознаки включають висипання на шкірі, кон'юнктивіт, артралгію, біль у горлі, кашель.

Якщо бореліоз переростає в хронічну форму, можливі ускладнення. Оскільки проблема вирішилася благополучно, жінка вирішила не висувати звинувачення в приватну стоматологію, щоб не затягувати себе в судові перипетії. До того ж, доктор, який лікував зуб перший раз, не визнає свою провину, аргументуючи тим, що працює стоматологом вже десятки років.

Город Шостка на карте

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, чи можуть COVID-вакциновані захворіти штамом "Дельта"

Також ми писали, що будуть "плюшки" для людей: у МОЗ розповіли, як будуть заохочувати український вакцинуватися від COVID-19

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом