Шахраї використовують логотип ПриватБанку і заманюють в фінансову піраміду
Шахраї використовують логотип ПриватБанку і заманюють в фінансову піраміду

Шахраї використовують логотип ПриватБанку і заманюють в фінансову піраміду

Невідомі особи зареєстрували в Сполучених Штатах Америки сайт, використовуючи айдентику ПриватБанку, щоб обманом заманювати відвідувачів і залучати в фінансову піраміду.

Про це повідомляє прес-секретар українського банку Олег Серга на Facebook.

Сайт зареєстрований в США, але представлений російською мовою

Прес-секретар ПриватБанку Олег Серга опублікував у соціальній мережі Фейсбук повідомлення, що «фахівці кібербезпеки повідомили про появу в Україні нової шахрайської схеми з використанням підробленого сайту, що зовні нагадує веб-сайт Приват24, оскільки озброївся його айдентикою і палітрою кольорів».

Ресурс зареєстрований на невідомих осіб, але на сайті присутня інформація про засновника банку Ігоря Коломойського, переваги інвестицій, потенційний дохід, можливості розбагатіти при вкладеннях в банк тощо. Як повідомляє Олег Серга, ПриватБанк не має відношення до того сайту, ніколи не давав дозвіл на розміщення в мережі свого логотипу та контактних даних іншими особами.

Скріншот з сайту-шахрая

ПриватБанк застерігає від шахраїв

Ресурс є класичною схему виманювання грошей. Спочатку людині пропонується внести фінансовий внесок, таку собі інвестицію, в проект або компанію, яка в майбутньому принесе вкладнику численні вигоди. Очевидно, що це стандартна фінансова піраміда, ось тільки використовують не неіснуючу назву або підприємство, а контакти одного з найвпливовіших і великих банків країни.

Оскільки на сайті є присутнім логотип ПриватБанку, його колірна гамма і контакти, користувач не сумнівається, що це дієвий ресурс, якому можна довіряти. У службі безпеки просять більш пильніше ставитися до подібних сайтів, і головне - не входити в обліковий запис зі своїми логіном і паролем.

Підроблена ліцензія на сайті

ПриватБанк вже звернувся до відповідних правоохоронних органів із заявою для припинення діяльності шахраїв.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Мінсоцполітики заявили про перенесення підвищення пенсій для українців.

Також ми писали, що українців попередили про збільшення трудового стажу для виходу на пенсію.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом