Мендель заявила про можливість відновлення співпраці з телеканалом «Дом»
Мендель заявила про можливість відновлення співпраці з телеканалом «Дом»

Мендель заявила про можливість відновлення співпраці з телеканалом «Дом»

Колишня прессекретарка президента України Юлія Мендель заявила про можливість повернення до співпраці з телеканалом «Дом».

В етері Радіо НВ Мендель зазначила, що з'явиться в етері мовника у середу, 28 липня.

«Мене і надалі запрошують. І на майбутнє ми розглядаємо можливість того, що я буду надавати свою експертизу або обговорювати якісь важливі суспільні чи політичні теми в етері телеканалу "Дом". До речі, скоро маю там з’явитися, 28 числа, запросили мене», – заявила Мендель.

Її появу в ефірі 28 числа прокоментував шеф-редактор громадсько-політичного мовлення державного телеканалу «Дом» Олексій Мацука. Він сказав, що це завчасний запис інтерв’ю для ранкового шоу, а сама Мендель не є та не була ведучою чи співробітницею каналу. 

«28 липня в ефір мало б вийти завчасно записане інтерв’ю з Юлією. Але воно настільки застаріло через бурхливий розвиток подій, пов’язаних з нею. В інтерв’ю вона ділилась інформацією, яка вже реально не актуальна. Запис зробили для ранкового шоу кілька тижнів назад. Запрошуватимемо Юлію як гостю ще багато разів, але підкреслюю – вона не є й ніколи не була нашою ведучою чи співробітницею», – сказав він.



Юлія Мендель працювала на посаді прессекретаря президента Володимира Зеленського з червня 2019 року по квітень (а де-факто липень) 2021 року. Новим речником президента був призначений ведучий новин на каналі «Україна 24» Сергій Никифоров.

Радник голови ОП Михайло Подоляк назвав однією з причин звільнення прессекретаря «перехід Мендель на новий професійний рівень».

В Офісі президента допустили, що після звільнення з посади речниці Мендель може стати позаштатним радником голови Офісу президента Андрія Єрмака.

У березні-квітні 2021 року Мендель вже співпрацювала з каналом «Дом», який запустив програму «Погляд з Банкової». У програмі головними діючими особами виступали стейкхолдери, пов’язані з Офісом президента.

Зокрема, Мендель погодилась спеціально для аудиторій каналу з тимчасово окупованих територій та Донецької і Луганської областей надавати відповіді на питання як речниця президента. Так, 15 березня вийшов випуск програми «Погляд з Банкової з Юлією Мендель».

Через чисельні негативні відгуки канал «Дом» повідомив, що Мендель вела  пілотний випуск програми «Погляд з Банкової» та не буде на постійній основі ведучою телешоу на каналі. 

4 квітня в етері каналу «Дом» Юлія Мендель заявила, що російська мова є культурною спадщиною України, а українцям треба давно «піднятися над темою мови». 

У липні 2021 року Юлія Мендель опублікувала уривок власної книги «Кожен із нас президент». У книзі Мендель, зокрема, звернулась до мовного питання та розмірковувала на тему ідентичності українців.

Також у липні Мендель приєдналася до телепроєкту «Велика деолігархізація» на телеканалі «Україна 24».

Фото: Юлія Мендель/Facebook

Теги по теме
Новости Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом