Як американські політики реагують на угоду США та Німеччини щодо "Північного потоку-2" – включення
Як американські політики реагують на угоду США та Німеччини щодо "Північного потоку-2" – включення

Як американські політики реагують на угоду США та Німеччини щодо "Північного потоку-2" – включення

То чи збереже Україна роль транзитера газу? Та як саме Берлін та Вашингтон знизять ризики енергетичної загрози для нашої країни? Поки в Києві аналізують укладену угоду щодо "Північного Потоку-2" та за океаном вже оцінили домовленості Німеччини та Штатів. Реакція американських політиків неоднозначна. Про неї дізнавався кореспондент української служби "Голосу Америки" Остап Яриш.

Так, поки у Білому Домі, Держдепі схоже задоволені цією угодою. У Конгресі та Сенаті думки зовсім інакші, якщо у багатьох питаннях Республіканська партія та Демократична партія вони розділені, то у питанні "Північного потоку-2" схоже вони сходяться. Обоє партій незадоволені цією угодою, а дехто каже, що це величезна помилка, яка поставить під загрозу безпеку України та Східної Європи. Конгресмени хотіли би поговорити з президентом Зеленським з цього питання, і вони висловили незадоволення, що візит українського президента призначили на 30 серпня, коли Конгрес буде у відпустці, і закликали Білий Дім змінити дати візиту, щоб вони могли поговорити з Володимиром Зеленським в тому числі і про "Північний потік-2".

Як повідомляв 5.UA, 21 липня 2021 року МЗС Німеччини опублікувало текст угоди із США щодо "Північного потоку-2". Як відомо, газопровід нині побудований на 98%. Будівництво повинні завершити в серпні.

Нагадаємо, США призупинили санкції проти "Північного потоку-2". Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що відмова від цих санкцій "відповідає національним інтересам" країни. При цьому він підкреслив, що США "продовжать протидіяти завершенню цього проєкту".

Верховна Рада проголосувала за проєкт постанови звернення до Конгресу США. Українські парламентарі закликали ввести каральні обмеження проти учасників проєкту. 22 травня США включили в список санкцій низку російських суден та компанії, які пов'язані з "Північним потоком-2".

 

 

Теги по теме
Украина США Северный поток-2
Источник материала
loader
loader