Михайло Романчук рекордно прославив Україну на Олімпіаді 2020, його дружина Марина Бех теж не підвела
Михайло Романчук рекордно прославив Україну на Олімпіаді 2020, його дружина Марина Бех теж не підвела

Михайло Романчук рекордно прославив Україну на Олімпіаді 2020, його дружина Марина Бех теж не підвела

На Олімпіаді-2020 плавець Михайло Романчук у запливі на далекі дистанції (1500 метрів) виборов для України першу срібну медаль, яка стала шостою у загальному заліку.

Про це повідомляє НОК України на своїй сторінці в Facebook.

Довгоочікувана перемога спортсмена

Заплив відбувся 1 серпня. Український плавець Михайло Романчук опинився біля фінішу з результатом 14.40,66, що стало другим показником і принесло нашій країні перше срібло. Всього Україна встигла завоювати на Олімпійський іграх в Токіо вже шість довгоочікуваних і заслужених медалей. Першим у змаганні фінішував американець Роберт Фінке (14.39,65), на третьому місці опинився німець Флоріан Веллброк (14.40,91).

Також разом з віце-чемпіоном у запливі вільним стилем на дистанцію 1500 метрів брав участь ще один наш спортсмен – Сергій Фролов, який показав результат 15.04,26. Це принесло йому восьме місце. Тоді як у півфіналі він фінішував сьомим, потрапивши у вісімку кращих плавців на кваліфікації.

За досягненням Михайла Романчука стежили президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка та бронзова призерка Олімпіади-2020 Еліна Світоліна (тенісистка), які вболівали за плавця на трибунах Олімпійського центру. Опісля вони привітали віце-чемпіона з черговим досягненням, побажали далі успішно йти до своєї мети.

Рекорд на кваліфікації

Тим часом, на перемогу українця в запливі на 1500 метрів ставили багато. Все завдяки тому, що в кваліфікації на медальне змагання (800 метрів вільним стилем) Михайло Романчук не тільки фінішував першим, а й встановив новий олімпійський і національний рекорд – 7.41, 28. Але, коли 29 липня відбулося фінішне змагання, він приплив всього третім і приніс в особисту скарбничку бронзову медаль.

Михайло Романчук виграв срібло на запливі 1500 метрів вільним стилем

Він прокоментував результат тим, що прекрасний показник на кваліфікації «зіграв з ним злий жарт», проклав завищені очікування, які він не зміг реалізувати. Тим не менш, дві нагороди на Олімпійський іграх – гідний результат, що відзначають всі члени НОК і олімпійської команди.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що перша ракетка світу Новак Джокович покине Олімпіаду-2020 без медалі.

Також ми писали, що Олімпіада-2020: українські спортсмени отримають в 2,5 рази більше, ніж росіяни.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом