Як правильно голитися: забудьте про подразнення і порізи
Як правильно голитися: забудьте про подразнення і порізи

Як правильно голитися: забудьте про подразнення і порізи

Гоління обличчя - важлива частина щоденної гігієни у чоловіків. При нормальному стані шкіри рекомендується голитися щоранку. Однак варто дотримуватися спеціальних правил, щоб не нашкодити собі.

Про те, як правильно голити обличчя, йдеться в матеріалі Рravda.ru.

Намилити обличчя

Щоб процес гоління був простішим, варто рясно намилити обличчя. Для цієї мети на косметичному ринку продаються як тверде мило, так і гелі, порошки і креми. Найкраще використовувати крем.

Намилювати обличчя потрібно рівномірно, щоб добре намочити і пом'якшити волосся. Перед намилюванням непогано використовувати гарячий компрес.

Чоловік голить обличчя

Очищення пензлика для гоління

Чистими і стерильними повинні бути не тільки бритви, але і пензлики для гоління. Їх в основному роблять зі свинячої щетини.

Перед використанням новий пензлик необхідно добре вимити з милом. А після продезінфікувати спиртом протягом 12 годин або гарячою водою 30 хвилин. Після гоління пензлик необхідно ретельно помити.

Рани і садна під час гоління

Перед тим, як приступити до гоління, вимийте руки з милом. Потім огляньте шкіру щік, підборіддя і шиї. Якщо ви виявили садна, вугри або рани, то не забудьте намазати їх одеколоном або йодом. Під час гоління не торкайтеся цих ділянок.

Голитися потрібно в напрямку росту волосся, щоб мінімізувати ризик порізатися. Якщо після процедури ви помітили порізи, то знезаразьте їх перекисем або йодом.

Чоловік голить обличчя

Після гоління помийте руки.

Іноді на шиї і щоках можна помітити врослі волосини, які утворюють невеликий горбок на місці - червонуватий або в колір шкіри. Щоб його видалити, краще звернутися до фахівця.

Якою має бути бритва

Щоб гоління було безпечним, бритва, яку ви використовуєте, повинна бути індивідуальною. Перед процедурою перевірте лезо. Воно має бути гострим. Адже тупе лезо призведе до подразнення.

Якщо у вас жирна шкіра, то після гоління протирайте її одеколоном, камфорним спиртом або розчином галунів. Після цього нанесіть на обличчя нежирний крем.

Власникам сухої шкіри після процедури радять протерти її тампоном, який попередньо змочили в одеколоні. Після цього нанесіть пом'якшувальний крем.

Нагадаємо, як прати білі речі: навіщо сода і перекис?

Читайте також про те, що Доктор Комаровський навчив, як правильно виховати двоє і більше дітей.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом