Нацрада застосувала нові санкції до каналу «Наш» і звернеться до суду про анулювання ліцензії
Нацрада застосувала нові санкції до каналу «Наш» і звернеться до суду про анулювання ліцензії

Нацрада застосувала нові санкції до каналу «Наш» і звернеться до суду про анулювання ліцензії

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла попередження каналу «Наш» (юридична особа ТОВ «Наш 365») через мову ворожнечі під час ефіру, де гостем був Андрій Пальчевський. Таке рішення регулятор ухвалив 2 вересня.

Регулятор отримав лист від СБУ з приводу ефіру каналу, гостем якого був Андрій Пальчевський. Також ознаки порушення регулятор виявив в ефірі за участю Олени Лукаш.

Нагадаємо, регулятор призначив перевірку обом каналам Мураєва «Наш» та «Максі ТВ» через висловлювання Олени Лукаш та Андрія Пальчевського. За результатами перевірки, Нацрада виявила у висловлюваннях гостя та ведучих мову ворожнечу та дискримінацію.

«У словах ведучих зафіксовані етнофілизми та образливі ярлики. Під час промови Пальчевського висловлювання мають ознаки дезінформації та дискримінації за місцем проживання», – зазначив член Нацради Максим Онопрієнко.

За його словами, ведучі не спростували однобічність позиції.

«Фактично відбулась дискусія, де ведучі та гість продовжували думку один одного. Вони не зупиняли риторику мови ворожнечі, а погоджувались з гостем і провокували його», – додав він і зазначив, що під час повтору не було внесено змін в ефір.

Ведучі каналу Ангеліна Пичик та Максим Назаров зазначили, що жанром розмови було інтерв’ю, і відповідно формат не передбачав альтернативних думок. Вони цитували Конституцію та положення про право на вираження власної думки.

«Не перетворюйте засідання на майданчик для власних емоцій», – зазначив Максим Онопрієнко.

Максим Назаров відповів, що йому «прикро, що члени Нацради кажуть, що закон це емоції».

Ведучим заперечила голова Нацради Ольга Герасим’юк.

«Є суд, де ви зможете це опротестувати», – запевнила Ольга Герасим’юк, – «Ви зможете аргументовано оскаржити усі рішення в суді».

Регулятор ухвалив рішення визнати факт порушення, а також з огляду на неусунення порушень після застосування попередніх санкцій, постановив звернутись до суду з позовом про анулювання ліцензії.

Також Нацрада призначила штраф каналу через ефір з Оленою Лукаш. «Детектор медіа» наразі уточнює суму штрафу. 

Нагадаємо, 19 серпня Нацрада вирішила звернутись до суду, щоб анулювати ліцензію каналу «Наш».  

Фото: канал «Наш»

Теги по теме
Новости Рынок
Источник материала
Поделиться сюжетом