Володимир Зеленський ввів у дію секретне рішення РНБО про військово-морські сили України
Володимир Зеленський ввів у дію секретне рішення РНБО про військово-морські сили України

Володимир Зеленський ввів у дію секретне рішення РНБО про військово-морські сили України

8 вересня на сайті президента України опублікували підписаний главою держави указ, який вводить в дію прийняте раніше рішення РНБО "Про розвиток Військово-морських сил Збройних сил України до 2031 року".

Подробиці читайте на офіційному сайті Президента України.

Про яке рішення йдеться?

20 серпня 2021 року Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення "Про розвиток Військово-морських сил Збройних сил України до 2031 року". Чого воно стосується - невідомо, оскільки є засекреченим. Воно повинно було вступити в силу з моменту своєї публікації, що сталося 8 вересня.

Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО

Президент Володимир Зеленський пописав указ про введення в дію, таким чином, давши відлік до виконання плану. Контроль за виконанням указу і безпосередньо таємного рішення президент поклав на секретаря РНБО Олексія Данилова.

План створення сильного флоту

Нагадаємо, 19 серпня Володимир Зеленський оголосив про плани розвитку і модернізації Військово-морського флоту України. Для створення сильної морської інфраструктури він планує до 2035 року реалізувати триетапну програму, за якою в країні виникне конкурентоспроможний флот. Програма передбачає будівництво морських баз і розвиток можливостей для створення малих підводних човнів, корветів і військових катерів.

Зеленський зустрічався з Байденом і обговорював розвиток ВМС

Про плани президент країни говорив в тому числі з главою Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом. Згідно з підписаною двосторонньою заявою про стратегічне партнерство, Америка буде супроводжувати і допомагати Україні в прагненні вдосконалити Військово-морський флот.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Володимир Зеленський їде до США.

Також ми писали, що колишній охоронець Путіна Євген Зінічев трагічно загинув за дивних обставин.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом