19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"США кинуть Україну, як Афганістан": Володимир Зеленський різко відповів Росії
"США кинуть Україну, як Афганістан": Володимир Зеленський різко відповів Росії

"США кинуть Україну, як Афганістан": Володимир Зеленський різко відповів Росії

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю виданню CNN, в якому журналіст попросив його відповісти на слова: "США кинуть Україну, як Афганістан".

Інтерв'ю опубліковано на офіційному сайті CNN.

Передісторія питання Зеленському

Ще в серпні Микола Патрушев, секретар Ради безпеки Російської Федерації, дав інтерв'ю газеті "Известия", де висловив провокаційні слова. На думку Патрушева, з часом Сполучені Штати Америки перестануть допомагати і кинуть Україну напризволяще, як зробили з Афганістаном. Мова про повне виведення військових їхньої країни, коли її захопили бійці "Талібану".

Микола Патрушев порівняв Україну з Афганістаном

На думку секретаря Радбезу, та ж доля чекає Україну. Поки США "годують" обіцянками і посилають гуманітарну допомогу, обдаровують "непотрібним самим американцям озброєнням", але таке розташування Америки буде до пори до часу. І Як тільки політикам набридне возитися з Україною, ми залишимося один на один з агресором, тобто, армією Російської Федерації.

Всі ці тези журналіст CNN нагадав Володимиру Зеленському і попросив прокоментувати.

Відповідь президента України

Зеленський сказав, що вважає порівняння України з Афганістаном некоректним. Він запевнив, що таку сильну і велику країну неможливо захопити за лічені 5-7 днів, як сталося зі східною країною. Також президент навів у приклад ситуацію в 2014 році, коли в Україні не було ніякої допомоги ззовні, і нам доводилося самим битися з агресором: "У нас не було ніякої військової техніки, крім власної, і наших військових. Але не тільки за 4 дні, але і за 7 років РФ не захопила Україну".

Зустріч Володимира Зеленського з Джо Байденом

Зеленський запевнив, що армія РФ – одна з найсильніших у світі, і раз за 7 років їй не вдалося захопити Україну, то і надалі такого не трапиться завдяки відвазі і щирому бажанню патріотів зберегти незалежність. А недавня зустріч з Джо Байденом доводить, що Америці не байдужа доля України,"це потужний і важливий сигнал важливості країн одна для одної".   

Раніше портал MY.UA повідомляв, що секретар РНБО Данилов пропонує ввести в Україні дві державні мови.

Також ми писали, що російські та білоруські війська вже на кордоні: Наєв оголосив про бойову готовність української армії.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом