Море крові: мисливці з Європи загнали 1428 дельфінів на мілководдя і жорстоко вбили
Море крові: мисливці з Європи загнали 1428 дельфінів на мілководдя і жорстоко вбили

Море крові: мисливці з Європи загнали 1428 дельфінів на мілководдя і жорстоко вбили

На Фарерських островах практика масового вилову дельфінів дозволена на державному рівні і повністю законна. Але вбивство, що трапилося 12 вересня, вражає масштабами.

Про подію пише BBC.

Різанина у воді, забарвленій кров'ю

Кадри і відео з недільного вилову дельфінів, організованого місцевими мисливцями на пляжі Скалаботнур, сколихнуло весь світ. Не тільки правозахисники і охорона природи звернули увагу на кількість убитих риб, а й місцеві жителі, а також самі призвідники вилову, які, виявляється, не очікували побачити в сітях майже півтори тисячі особин.

На Фарерських островах зарізали 1400 дельфінів

Як пише першоджерело, зграї дельфінів заманили на мілководді і ножами по черзі різали. Від крові стала червоною бухта, і мисливцям довелося працювати по коліна у воді, пофарбованій у колір смерті. Видовище жахнуло навіть найзавзятіших учасників китобійного промислу і людей, які звикли дивитися на моторошну традицію з малих років.

За словами морського біолога Б'ярні Міккельсена, подібне полювання - традиція Фарерських островів, про яку знають у всьому світі, і час від часу намагаються застосувати санкції проти вбивства. Але це робиться не заради комерційної вигоди, а для загального блага місцевих жителів, яким після вбивства віддають м'ясо дельфінів для прожитку.

Вбивають гуманно і швидко

Як інструмент захисту промислу, депутат парламенту Данії від Фарерських островів Сюрдур Скаале стверджує, що в порівнянні з виловами по всьому світу, тут рибу вбивають дуже швидко і гуманно. Спочатку використовують спеціальний спис, яким пробивають хребет, через що дельфін вмирає миттєво. Вже після перерізають горло.

Вилов дельфінів на Фарерських островах у 2019 році

Звичайно, швидкість вбивства не скасовує того факту, що за один день було знищено 1400 дельфінів. Це найбільший показник за весь час існування китобійного промислу. Можливо, випадок змусить подивитися на таку традицію з боку впливу на екологію, і влада доб'ється застосування санкцій і кримінального покарання за вилови дельфінів.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що вчені витратять 15 мільйонів доларів, щоб воскресити мамонтів.

Також ми писали, що найбільш винахідливі почали бронювати знайдені ними в лісі гриби: курйозні фото.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом