Дикий туризм далеко від цивілізації: як подорожувати на природу самостійно
Дикий туризм далеко від цивілізації: як подорожувати на природу самостійно

Дикий туризм далеко від цивілізації: як подорожувати на природу самостійно

З кожним роком українці все частіше вибирають туризм далеко від цивілізації і шуму. Стає популярним "дикий відпочинок", тобто, поїздки на природу без залучення турфірми, а власними силами.

Про новий вид туризму пише "РБК-Україна".

Як подорожувати в гори?

Так званий оверлендінг означає, що люди зриваються і їдуть світ за очі (або в вибране заздалегідь місце), щоб відпочити з палатками на природі без втручання інших мандрівників. Але коли плануєте поїхати в гори, наприклад, слід знати правила, як забезпечити себе необхідними речами, щоб не потрапити в неприємності.

Як організувати туризм в гори самостійно?

Так, завжди розраховуйте наперед кількість їжі, яка довго не псується. Майте запаси питної води, хоча в гірській місцевості її дістати легко завдяки чистим струмкам. Машина повинна бути з повним приводом і колесами, придатними для бездоріжжя. Якщо думаєте спати в наметах, купіть набори для туризму або кемпінгове спорядження, якщо не хочете залишитися з мінімальними зручностями (спальні мішки, кухня, столове прилади).

А взагалі, якщо вперше вибираєтеся на природу, бажано мати зв'язок з людьми, досвідченими в оверлендінгу, щоб мати до кого звернутися за підказками.

Як поїхати на відпочинок до моря?

Виїжджати з наметами на пляжі - досить звичайний туризм навіть восени. Поради такі ж: запастися їжею, засобами гігієни, місцями для сну. Хоча багато хто вибирає спати просто неба, але тоді купіть засоби від комах. Або можете приєднатися до кемпінгу, де завжди можна попросити відсутню річ.

Поради для поїздки до моря на кемпінг або окремий відпочинок

Не завадять теплі речі і змінна постільна білизна, а також пристрої для готування. Хоча можна і рибку половити для економії місця і грошей на покупну їжу. У будь-якому випадки, відпочинок від цивілізації на лоні природи досить легко організувати, якщо є бажання провести час далеко від шуму і швидкості міста.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що надлишок вільного часу може нашкодити здоров'ю людини.

Також ми писали, що в Карпатах після розпалювання багаття стався вибух, загинули туристи.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом