У 2022 році піднімуть мінімальну зарплату, але розмір розчарує українців
У 2022 році піднімуть мінімальну зарплату, але розмір розчарує українців

У 2022 році піднімуть мінімальну зарплату, але розмір розчарує українців

Кабінет Міністрів України хоче два рази підвищити розмір мінімальної заробітної плати у 2022 році: спочатку з 1 січня, потім 1 жовтня. Але кінцева сума не сильно порадує суспільство своїм розміром.

Про це пише Hyser Media.

На скільки піднімуть зарплату з наступного року?

Ще раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповідав, що з 1 січня 2022 року мінімальна заробітна плата українців зросте на 500 гривень і становитиме 6500. Але також планувалося здійснити друге підвищення з 1 жовтня. Кабінет Міністрів пропонує не відмовлятися від плану і підняти розмір заробітку аж на цілих 200 гривень. Значить, до кінця наступного року українці отримуватимуть мінімум 6700 грн.

Мінімальна зарплата зросте в 2022 році на 200 гривень

Звичайно, не таких грандіозних підвищень очікували в суспільстві після того, як уряд анонсував також підняття прожиткового мінімуму, пенсій, виплат за народження дитини та інших соціальних сум. Нагадаємо, що в 2020 році мінімалку підвищили рекордно - в два рази. Це допомогло державному бюджету отримувати додаткові гроші, наприклад, з податків. Але наклало додаткове навантаження на бізнес, якому довелося десь знаходити кошти для нових виплат.

Які ще підвищення чекають Україну в новому році?

Крім зарплати, Кабінет Міністрів планує підвищити пенсійні виплати і прожитковий мінімум. Так, цілих три рази буде переглядатися ПМ: з 1 січня - 2393 грн., з 1 липня - 2508 грн., з 1 грудня - 2589 грн. Пенсіонери також можуть розраховувати на додаткові гроші, сума залежить від віку людини: від 75 до 80 років - плюс 300 гривень до пенсії, від 80 до 85 років - 400 гривень, від 85 років - додатково 500 гривень.

Пенсії підвищать у 2022 році в залежності від віку пенсіонера

Також значно зросла загальна сума, що отримується при народженні дитини. А перша виплата взагалі становить 15 тисяч гривень. Інші соціальні витрати будуть розглядатися Кабінетом Міністрів як питання першочергової важливості.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Росія підняла ціни на газ до історичного максимуму: що зміниться для українців.

Також ми писали, що частина українців при виході на пенсію отримають відразу 10 виплат грошової допомоги.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом