Довибори до ВР на Черкащині: Нацкорпус заявив про свого кандидата – Дмитро Кухарчук
Довибори до ВР на Черкащині: Нацкорпус заявив про свого кандидата – Дмитро Кухарчук

Довибори до ВР на Черкащині: Нацкорпус заявив про свого кандидата – Дмитро Кухарчук

На протестній акції у Черкасах 18 вересня було прийнято рішення подати кандидатуру репресованого Дмитра Кухарчука на довибори до Верховної Ради України. Детальніше про це розповіли представники Національного Корпусу на своєму офіційному сайті.

У публікації зазначається, що на користь Дмитра Кухарчука від своєї кандидатури до Верховної Ради відмовився Ігор Зайчук, представник Черкаського осередку Нацкорпусу. За словами Зайчука, він хотів балотуватися на довибори по 197-му округу, але зараз змінив своє рішення, аби підтримати бойового побратима. "Адже саме він має більше морального права на це. Він уособлює в собі всіх в’язнів режиму і я бажаю йому тільки перемоги", - каже Зайчук про Кухарчука.

Також на сайті наводяться результати опитування, яке 10-14 вересня цього року провела громадська організація "Національний Моніторинг" серед 1000 респондентів обох статей віком від 18 до 54 років за методом "face-to-face". За її даними, підкреслюють представники Нацкорпусу, Кухарчук потрапив у трійку лідерів: він отримав 5% підтримки при похибці не більше, аніж 2,8%.

Окрім цього, у публікації наведена заява лідера Національного Корпусу Андрія Білецького щодо ситуації із репресіями влади: "Справжні злодії та колаборанти перебувають на волі, а те, що зараз відбувається з ветеранами, є повним свавіллям і тотальною несправедливістю".

Як повідомляв My.ua, Білецький заявив, що дії української влади суперечать концепції мілітаризованої країни.

Також My.ua писав про те, що після показань свідків-поліцейських суд вирішив закрити справу Тарнавського.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны