Віктор Ляшко заявив, що школи можуть закрити на карантин
Віктор Ляшко заявив, що школи можуть закрити на карантин

Віктор Ляшко заявив, що школи можуть закрити на карантин

Віктор Ляшко дав інтерв'ю, в якому застеріг навчальні заклади країни. Виявляється, школи можуть закритися на карантин, навіть якщо 80% вчителів будуть вакциновані.

Інтерв'ю доступне на YouTube у передачі "Свобода слова на ICTV".

Які умови закриття на карантин?

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я розповіли про вимоги, яким піддаються всі школи України незалежно від карантинної зони. Навчальні заклади мали право проводити офлайн-уроки тільки в тому випадку, якщо як мінімум 80% всіх співробітників будуть вакциновані. Тепер же Віктор Ляшко говорить про інші, паралельні, фактори, які впливатимуть на діяльність школи.

Віктор Ляшко попередив, що школи можуть повністю закритися на карантин

Наприклад, цілий клас повинен відправитися на самоізоляцію, якщо хоча б один учень захворів коронавірусом. Плюс, коли в установі 50% класів самоізолюються, прийде черга закриватися цілій школі. І факт вакцинації всіх співробітників не допоможе їй працювати в штатному режимі.

Звичайно, далеко не всі батьки і навіть самі педагоги згодні з подібним рішенням, адже повернення дистанційного навчання знову означає безліч незручностей як для навчального закладу, як і для самих учнів.

Ляшко запевняє, що так вийде запобігти пандемії

Віктор Ляшко розуміє страхи і невдоволення суспільства, але епідеміологічна ситуація в країні диктує свої правила, з якими треба рахуватися, якщо ми хочемо побороти пандемію і швидше повернутися в звичайне життєве русло. Міністр закликає не панікувати завчасно, що закриються школи, адже поки з 14 тисяч установ всього 60 перейшли на дистанційне навчання.

Якщо дотримуватися правил і запобіжних заходів під час карантину, вийде не довести ситуацію до крайньої міри, коли практично всі школи будуть змушені самоізолюватися.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Україні хочуть запровадити примусову вакцинацію.

Також ми писали, що "Майже всі госпіталізовані за 3 місяці - не вакциновані", - головний санлікар Кузін.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны