Топ-8 кухонних секретів, які допоможуть вам заощадити і врятувати страви
Топ-8 кухонних секретів, які допоможуть вам заощадити і врятувати страви

Топ-8 кухонних секретів, які допоможуть вам заощадити і врятувати страви

Приготування їжі іноді перетворюється на битву, а кухня – на поле бою. І навіть перевірені страви можна зіпсувати.

Про це пише "РБК-Україна".

Кухарі знають способи, як врятувати блюдо і навіть заощадити. Про краші кухонні лайфхаки читайте нижче.

Зайвий жир

Якщо ви не розрахували і блюдо вийшло занадто наваристим, то скористайтеся наступним лайфхаком. Позбутися зайвого жиру допоможе серветка і кубик льоду.

Загорніть лід у серветку і проведіть по страві. Лід притягне зайвий жир.

Харчова плівка

Якщо ваша харчова плівка рветься, спробуйте покласти її в холодильник. Так вона буде менше прилипати, перестане рватися і тягнутися.

Ви будете здивовані, але так роблять багато кухарів.

Від цибулі сльозяться очі

Щоб розібратися з цією проблемою, можна намочити ніж і цибулину. Якщо цей метод не працює, то спробуйте покласти цибулю на 30 хвилин в морозилку, а потім нарізати.

Однак майте на увазі, що в сирому вигляді таку цибулю краще не їсти.

Як нарізати цибулю, щоб не сльозилися очі?

Ідеальна оката яєчня

Щоб приготувати ідеальну окату, а не яєчню з затверділим жовтком, використовуйте воду. Налийте її на край сковорідки і накрийте кришкою.

Вода перетвориться на пару і швидко приготує білок, а ось жовток всередині плівки залишиться рідким.

Ідеальний бульйон

Якщо хочете отримати бульйон красивого жовтого кольору, то покладіть в каструлю цілу цибулину. Через 40 хвилин можете її витягнути і викинути.

Якщо при варінні пінка з бульйону пішла на дно, то долийте в каструлю холодної води. Згодом пінка знову підніметься.

Щоб не зіпсувати смак бульйону, вчасно витягніть лавровий лист. Не залишайте його в каструлі надовго.

Смаження і варіння

Щоб морква при смаженні залишалася красивого кольору і мала приємний смак, додасте трохи цукру.

Якщо ви смажите тільки цибулю, її можна присипати борошном.

Щоб уберегти себе від бризок під час смаження м'яса, промокніть його серветкою перед тим, як кидати на сковорідку.

Не накривайте квасолю кришкою, коли її варите. Так вона не потемніє.

Як зберігати торт?

Зберігання

Щоб торт або кекс після розрізання не черствів в холодильнику, прикріпіть за допомогою зубочисток до розрізу шматочок хліба.

Цибуля і часник довше залишаться свіжими, якщо їх зберігати в паперових пакетах.

Фарш на котлети

Щоб фарш на котлети був соковитим, додайте до нього сиру і обсмажену цибулю в рівних частинах, а також трохи сирої картоплі.

Нагадаємо, 7 способів, як правильно зберігати сушені гриби.

Читайте також, як правильно зберігати часник в домашніх умовах, щоб він не псувався.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.


Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом