19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Хто такий Сергій Шефір та чому його хотіли вбити?
Хто такий Сергій Шефір та чому його хотіли вбити?

Хто такий Сергій Шефір та чому його хотіли вбити?

На Київщині група невідомих обстріляла автомобіль, в салоні якого знаходився перший помічник президента України Сергій Шефір.

На щастя, чиновнику вдалося уникнути поранень, на відміну від його водія, проте після інциденту в ЗМІ ведуться дисксії про те, хто ж такий Сергій Шефір і чому його могли намагатися вбити. Свою версію озвучує і Obozrevatel.

Політична діяльність Шефіра

Сергій Шефір - 57-річний уродженець рідного міста президента України - Кривого Рогу.

Сергій Шефір

У сфері політики Зеленський і Шефір почали співпрацювати ще під час президентської кампанії в 2019 році. Тоді Шефір став на чолі передвиборчого штабу на той час кандидата на пост глави держави Володимира Зеленського. Їх близькість також підтверджується рішенням президента переписати свою частку в "Кварталі" саме на помічника.

Згідно з офіційними даними, політична посада Шефіра полягає в організації щоденної роботи президента. Але що насправді робить Шефір в якості помічника Зеленського - невідомо.

У вересні в ЗМІ просочилася інформація про те, що президент і його перший помічник посварилися і Шефір нібито навіть збирався виїхати з Банкової.

Пізніше пристрасті вщухли і Шефір зберіг посаду, проте рівень його впливу істотно знизився через голову ОП Андрія Єрмака. Про втрату політичної ваги Шефіра говорить також відставка Авакова, на захист якого той виступав.

Причини замаху на Шефіра

В ОП виділяють кілька версій замаху, включаючи і законопроєкт щодо деолігархізації. Так, до цього нібито можуть бути причетні контрабандисти і кримінальні авторитети, з котрими борються представники нинішньої влади.

Машина Шефіра після обстрілу

Згідно з другою версією, не виключений "російський слід" замаху, а відповідно до третьої - замах є наслідком боротьби нинішньої влади з надмірним впливом фінансово-промислових груп.

Про такі версії заявив глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, зазначивши, що не Шефір як особистість був метою зловмисників, а вся політична команда, якій таким чином "передали привіт".

Раніше ми писали, що Арахамія озвучив три версії обстрілу авто радника президента Шефіра:"засідка була в лісі".

Також портал MY.UA повідомляв, що під Києвом у першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра випустили десять куль.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом