28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Український шкільний підручник з історії заперечує науку: "Людину створив Бог"
Український шкільний підручник з історії заперечує науку: "Людину створив Бог"

Український шкільний підручник з історії заперечує науку: "Людину створив Бог"

Батьки шестикласників помітили дивацтва у викладі матеріалу в підручнику "Всесвітня історія. Історія України". У книзі автори пишуть, що життя на Землі зародилося завдяки вищим силам.

Про це пише мама учня 6-го класу Анна Ліба у Facebook-групі "Батьки SOS".

У підручнику можна дізнатися дивовижні речі

Одного разу, як пише Анна Ліба, її син попросив почитати підручник історії. Це була книга інтегрованого курсу авторства Олександра Бандровського та Віталія Власова (2019 року випуску). Через кілька сторінок жінка сильно здивувалася, які речі дозволили собі написати автори.

Підручник з історії для 6 класу з інформацією про походження життя

Мова йшла про зародження життя на планеті і різних теоріях, які розкривають питання. Але в підручнику вирішили не прописувати всі існуючі на даний момент гіпотези (як еволюційна, космічна і т.п.), а взяти за основу і непорушну істину лише теологічну. Тобто, в книзі чорним по білому сказано, що людину створив Бог, а також вдихнув в тіло душу, яка визначає, як відрізнити її від тварини.

У мережі підняли скандал з приводу підручника

Приблизно вся глава на тему рясніє прославленням ідеї про божественне зародження життя. Анна Ліба опублікувала в Facebook фотографії книги, де підкреслила всі моменти, що здалися їй дивними для впровадження в голови дітей в 6-му класі. Також жінка звернула увагу, що автори дійсно задають важливі питання про походження людства, але не дають на них відповідей.

У підручнику по сторії пишуть інформацію про те, що життя зародилося завдяки Богу

У мережі користувачі підтримали обурення і стали наводити власні приклади, як знаходили в підручниках інформацію, не підтверджену науково. "Ті підручники, за якими навчаються наші діти - це повна трагедія! Здається, що в нашій країні взагалі не рахуються з віком дитини, навантаженням, адекватністю викладу тем. Підручників багато, а нормальних – нуль", - пише Ірина Жданова в коментарях.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Віктор Ляшко заявив, що школи можуть закрити на карантин.

Також ми писали, що TikTok обмежив доступ дітям: лише 40 хвилин на день і без нічного перегляду.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны