Поліція назвала версії замаху на Шефіра, серед них - причетність іноземних спецслужб
Поліція назвала версії замаху на Шефіра, серед них - причетність іноземних спецслужб

Поліція назвала версії замаху на Шефіра, серед них - причетність іноземних спецслужб

22 вересня відбувся брифінг Національної поліції щодо замаху на радника президента Сергія Шефіра. На ньому були висловлені три версії і дані подробиці розслідування.

Відеотрансляція брифінгу доступна на сторінці МВС України в Facebook.

Які версії розглядає поліція?

Згідно з інформацією від глави Нацполіції Ігоря Клименка, правоохоронці розглядають три версії замаху. По-перше, на Сергія Шефіра могли напасти через його державну діяльність як наближену до Володимира Зеленського людину. По-друге, метою замаху міг бути тиск на вище керівництво України, зокрема - самого президента. По-третє, для "дестабілізації політичної ситуації, в тому числі розглядається версія за участю спецслужб іноземних країн".

Нагадаємо, раніше Давид Арахамія, глава партії "Слуга народу", теж розповів про три власні версії: на його думку, причетними до замаху можуть бити українські олігархи, кримінальні авторитети і російські зловмисники.

Президент повертається в Україну

Володимир Зеленський перебуває в Нью-Йорку на 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Дізнавшись про те, що машину його радника і близького товариша розстріляли, він записав відеозвернення, в якому уточнив, що повернеться в Україну відразу після завершення засідання. Також він запевнив, що ситуація не завадить владі проводити курс боротьби з криміналітетом, а навпаки – замах активізує політичний вектор.

На Сергія Шефіра, радника Володимира Зеленського, був абсолютно напад

Як відомо, Сергій Шефір не постраждав, хоч по його машині було випущено 10 куль, три з яких потрапили по водієві автомобіля. Чоловіка прооперували, зараз життю співробітника нічого не загрожує.

Раніше портал MY.UA повідомляв, хто такий Сергій Шефір і чому його хотіли вбити?

Також ми писали, що екс-міністра звинувачують у вбивстві дружини: намагався вчинити самогубство.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом