Закон про олігархів в Україні: експерти б'ють на сполох - величезні корупційні ризики
Закон про олігархів в Україні: експерти б'ють на сполох - величезні корупційні ризики

Закон про олігархів в Україні: експерти б'ють на сполох - величезні корупційні ризики

23 вересня Верховна Рада прийняла законопроект №5599, який визначатиме список осіб, що належать до касти олігархів. На думку багатьох депутатів та експертів, документ принесе Україні проблеми.

Про це пише видання "Сьогодні".

Корупція стане процвітати?

Повна назва законопроекту - "Про запобігання загроз національній безпеці, пов'язаних з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". Хоч документ підтримали 279 народних депутатів, багато хто заперечує його необхідність і важливість.

Верховна Рада прийняла законопроект про олігархів. Підтримали 279 депутатів

Наприклад, нардеп від "Слуги народу" Людмила Буймістер каже, що реєстр осіб не допоможе боротися з олігархією і корупцією, навпаки – він стане тереном для ще більших фінансових вливань. Олігархи будуть платити, щоб або потрапити в цей список, або ні.   

А Олексій Гончаренко з "Європейської солідарності" впевнений, що законом будуть багато маніпулювати, причому не тільки центральна влада, а й особи, що входять до цього реєстру.

Крок до узурпації влади

Деякі експерти думають, що прийняття законопроекту призведе до протилежного політичного вектору. Тобто, зловживанню владою для впливу на бізнес. Плюс, багато хто впевнений, що сама процедура прийняття була проведена з порушеннями парламентських норм.

Ініціатором законопроекту був Володимир Зеленський

Олег Синютка з фракції "ЄС": "З точки зору процедури, все те, що відбувалося в сесійній залі, є незаконним і нагадує "диктаторські закони", які в січні 2014 року намагався пропхати Янукович". Через такі розбіжності опозиційні партії планують звертатися до Конституційного Суду.

Чим же обернеться для України закон про олігархію, якщо навіть самі депутати не розуміють його суті і заперечують ефективність?

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Юлія Тимошенко з'явилася у Верховній Раді в обтягуючій сукні, хвалячись стрункою фігурою.

Також ми писали, що наближається відставка Дмитра Разумкова: голову ВР не запросили на раду "слуг" із Зеленським.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом