Долар по 35: курс валют на 2022 рік
Долар по 35: курс валют на 2022 рік

Долар по 35: курс валют на 2022 рік

Зовсім скоро почнеться новий рік, а це є значною подією для валютного ринку, яка не може не вплинути на курс, причому - не завжди в позитивному ключі для українців.

Як зміниться курс американського долара в 2022 році і чому вплив невеликої девальвації гривні може бути навіть сприятливим для економіки України, пояснює "Сьогодні".

Прогнози експертів на курс долара в 2022 році

Згідно з прогнозом члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзіна, курс долара США в Україні в 2022 році буде варіюватися між 27,5 і 28 гривнями за одиницю.

Олег Пендзін прогнозує курс долара в 2022 році від 27,5 до 28 гривень за одиницю

У свою чергу, глава аналітичного відділу в Forex Club Андрій Шевчишин говорить про курс в діапазоні від 28,3 до 28,9 гривень за 1 долар. При цьому в разі несприятливих обставин, за його словами, курс складе 33-35 гривень за одиницю.

Відповідно до припущень інвестаналітика Вадима Бардася, в 2022 році курс американської валюти в Україні буде коливатися в рамках 27-28 гривень. Він також вважає, що, якщо врахувати ймовірну ескалацію військово-політичного ризику в Україні і несуттєве зростання зовнішніх виплат, покупка долара зараз із закриттям позиції до початку весни 2022 року - виправдана.

Чому гривня може "виграти" від невеликої девальвації?

На думку Олега Пендзіна, від невеликої девальвації українська економіка може бути "в плюсі".

Невелика девальвація гривні вигідна для економіки

 Справа в тому, що, за словами експерта, надмірно сильна гривня "нікому не потрібна", а від невеликої девальвації "виграє" як держава, так і наші експортери.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в 2022 році піднімуть мінімальну зарплату, але розмір розчарує українців.

Також ми писали, що Росія підняла ціни на газ до історичного максимуму: що зміниться для українців.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом